Ο Bill Gates σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι τα Windows Mobile θα είχαν κυριαρχήσει επί του Android αν η Microsoft δεν είχε αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για μονοπωλιακές πρακτικές. Μιλώντας στην εφημερίδα New York Times,, ο συνιδρυτής της Microsoft ανέφερε πως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η μάχη με την δικαιοσύνη εκείνη την περίοδο ήταν κακή για την Microsoft. Θα είχαμε εστιάσει περισσότερο στη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος και αντί να χρησιμοποιούμε το Android σήμερα, θα είχαμε τα Windows Mobile.

Ο Gates εξακολουθεί να είναι ενοχλημένος 18 χρόνια μετά τις κατηγορίες και τις δικαστικές διαμάχες για μονοπωλιακή συμπεριφορά της Microsoft. Ήταν περίπου τότε, το 2001 που ο Andy Rubin και η ομάδα του στην Android Inc. ξεκίνησαν την ανάπτυξη του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος στον κόσμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Gates εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και την απογοήτευσή του όσον αφορά το πως απέτυχαν οι προσπάθειες της εταιρείας στο χώρο του mobile. Μάλιστα, είχε παραδεχθεί, ότι το γεγονός πως έχασε τη μάχη από το Android ήταν το μεγαλύτερο λάθος του. Τα Windows Mobile γεννήθηκαν το 2003 και στη συνέχεια ήρθαν τα Windows Phone το 2010. Έπειτα είχαμε τα Windows 10 Mobile το 2015. Όλες οι προσπάθειες όμως να ανταγωνιστεί το Android και το iOS είχαν αποτύχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.