Η διοίκηση του Biden αποφάσισε ένα νέο γύρο επιβολής περιορισμών την περασμένη Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων μέτρων αποκοπής της Κίνας από συγκεκριμένα chips που δημιουργήθηκαν οπουδήποτε στον κόσμο με Αμερικανικό εξοπλισμό.

biden new export rules

Τα μέτρα εν ολίγοις σύμφωνα με το Reuters αποτελούν την μεγαλύτερη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τη διάθεση τεχνολογίας στη Κίνα από την εποχή του 1990. Αν εφαρμοστούν, θα γκρέμιζαν ουσιαστικά την βιομηχανία κατασκευής της Κίνας, εξαναγκάζοντας Αμερικανικές και ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν την Αμερικανική τεχνολογία να κόψουν οριστικά τους δεσμούς με ορισμένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Κίνας.

Σε briefing με reporters την περασμένη εβδομάδα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνιζαν ότι πολλά από αυτά τα μέτρα στοχεύουν να εμποδίσουν τις ξένες εταιρείες από το να πουλούν προηγμένα chips στη Κίνα ή να δίνουν στη χώρα αυτή τα εργαλεία για να τα δημιουργήσουν. Θα κρατήσουν αρκετά χρόνια πίσω τη Κίνα επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Οι περιορισμοί που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή βάζουν επίσης φρένο σε πλήθος επεξεργαστών για χρήση και σε supercomputing συστήματα. Μάλιστα, σχετικά μηνύματα στάλθηκαν στην AMD και στην Nvidia προκειμένου να συμμορφωθούν με τις νέες ρυθμίσεις. Η Semiconductor Industry Association η οποία αντιπροσωπεύει τους κατασκευαστές επεξεργαστών, δήλωσε ότι μελετά τις ρυθμίσεις και παρακίνησε τις ΗΠΑ να επιβάλλουν τους περιορισμούς με εύστοχο τρόπο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.