Οι περισσότεροι gadget-addicted κάτοχοι smartphone, θα ήθελαν να διαχειρίζονται τα πάντα από το κινητό τους! Και δεν αναφέρομαι στη διαχείριση του προφίλ στο facebook, ή κάποιο email account, αλλά στο να μπορούν να “πειράζουν” της ηλεκτρικές-φυσικές συσκευές, από το κινητό τους! Καλώς το και δεν άργησε καθόλου!!! Η Belking, γνωστή για τα ποιοτικά αξεσουάρ που παράγει για τις γνωστότερες μάρκες smartdevices, μας φέρνει και το WeMo light switch!

Η ιδέα είναι απλή! Εγκαταστήστε τους διακόπτες αυτούς, στη θέση των παραδοσιακών, συνδέστε τους στο WiFi του σπιτιού σας μέσω της εφαρμογής που θα βρείτε σε Google PlayApp Store και τέλος!  Επίσης, συνδέονται με την εφαρμογή IFTTT (If This Then That), που ανοίγει ένα δρόμο με τεράστιες δυνατότητες σε αυτούς που θέλουν να ασχληθούν σοβαρά με τον αυτοματισμό της οικίας τους!

Οι προϋποθέσεις για αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του WeMo είναι:

– Να είναι απλός διακόπτης (Να μην έχουμε για το ίδιο φωτιστικό, 2 ή παραπάνω διακόπτες).
– Max τροφοδοσία, μέχρι 1800 Watt.
– Μέγιστο φορτίο μέχρι 600 Watt, ή 1/2 άλογο.
Εσωτερικού χώρου και χωρίς υγρασία.

Αυτά είναι σημαντικά χαρακτηριστικά και καλό είναι, αν δεν γνωρίζετε τι είναι το καθένα, να απευθυνθείτε σε έναν ηλεκτρολόγο, μη σας βρούνε ψητούς και μας κατηγορήσουν κιόλας!

Λοιπόν, προσοχή, προσοχή και πάλι προσοχή!

Αφού δεν καήκατε, τότε, λογικά, εγκαταστήσατε με επιτυχία το WeMo διακόπτη! Μπορείτε πλέον να αναβοσβήνετε το φως, είτε παραδοσιακά (σχεδόν, με επαφή του δακτύλου στο διακόπτη), είτε μέσω της εφαρμογής! Οι οδηγίες και εδώ είναι σαφείς! Αν ξέρετε τον κωδικό του WiFi στο σπίτι σας, τότε … Voila! Η γιαγιά και η μαμά σας μπορούν να μείνουν έκπληκτες για τις δυνατότητες της συσκευής σας, ή να φύγουν φωνάζοντας, πως ήρθαν αντιμέτωπες με τον E.T. τον εξωγήινο!!! Και αν είστε ένας/μία από τα tech-addicted παιδάκια (σε όλες τις ηλικίες), θα νιώσετε ζεστασιά και ανατριχίλα, που πλεόν, εκτός από φωτογραφίες, προγράμματα και εργασίες, έχετε over the air και τα φώτα του σπιτιού σας!

Αδιαμφισβήτητα, για τα 40-50 ευρώ που κοστίζει ο διακόπτης, είναι μια καλή επιλογή, ειδικά αν συγκριθεί με το 20άρικο που κοστίζει ο ΑΠΛΟΣ διακόπτης επώνυμης εταιρίας. Δηλαδή, με 20-30 ευρώ διαφορά έχετε ξεκινήσει να έχετε ένα smarthome, ειδικά για φώτα που είναι στην είσοδο του σπιτιού σας.

wemo-switch-9 wemo-switch-5

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=27GI-X-IXaQ?feature=player_embedded&w=640&h=360]

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.