Battleborn_20160522180209
Battleborn_20160522180209

Βασική ερώτηση: Μπορεί ένας gamer να κολλήσει με το Battleborn;
Ειλικρινής απάντηση : Εύκολα!

Το Battleborn μπορεί να καλύψει όλους τους φίλους των MOBA και ιδιαίτερα τους fans των καρτουνίστικων γραφικών. Ένα ομαδικό online παιχνίδι που όπως αναφέρεται στην εισαγωγή ή θα παίξεις συνεργατικά ή θα πεθάνεις μόνος. Ο συνδυασμός MOBA και FPS δεν σ΄ αφήνει επουδενί να πλήξεις ενώ σχεδόν αβίαστα σε εντάσσει σε έναν κόσμο διαφορετικό και πρωτότυπο. Με ένα βατό περιβάλλον, εύκολο στον χρήστη, το Battleborn δεν θα αργήσει να σε κερδίσει. Πάμε όμως να δούμε τα επιμέρους χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

Στην αρχή μπορείς να επιλέξεις έναν εκ των 7 διαθέσιμων ηρώων με abilities που ταιριάζουν στην «φανταστική» προσωπικότητά σου. Το εξαιρετικό του παιχνιδιού είναι πως είτε διαλέξεις έναν attacker, είτε κάποιον Support που λειτουργεί βοηθητικά εντός μάχης με τα skill του, είναι πως καλύπτεσαι πλήρως και με την όψη του ήρωά σου. Από αλέγρες κουνιστές γυναικείες σιλουέτες, τοξότες, έως cyborg γερακανθρώπους, Samurai vampires και «ντούκια» με miniguns. Τι άλλο να θέλει κανείς όταν η φαντασία έχει φτάσει στο ζενίθ της; Προχωρώντας παθιασμένα λοιπόν σου δίνεται επιπλέον η δυνατότητα να επιλέξεις και ανάμεσα στους συνολικά 25 ήρωες τους παιχνιδιού. Οι εφτά ήταν μόνο η αρχή…

ΙΣΤΟΡΙΑ

Δε θα σας κάνουμε κάποια τρελή αποκάλυψη, καθώς το σενάριο σχεδόν μας σερβίρεται στο πιάτο από τον πρόλογο κιόλας. Στο σύμπαν έχει μείνει μόνο ένα αστέρι που έχει ακόμα φως, καθώς μια φυλή έχει βαλθεί να βυθίσει την πλάση στο σκοτάδι. Όλες οι υπόλοιπες φυλές μαζεύονται γύρω από το τελευταίο ζωντανό άστρο, το Solus, με σκοπό να το προστατεύσουν, όμως αντί να επικρατήσει η ενότητα, ξεκινάει πόλεμος μεταξύ τους. Από τη διαμάχη ξεπηδούν ήρωες, τους οποίους και εσείς ως παίχτες καλείστε να κουμαντάρετε προκειμένου να προστατέψετε το Solus.

Υπάρχουν 5 factions που έχουν απομείνει στον κόσμο:

  • Οι Peacekeepers, ορκισμένοι προστάτες του Solus
  • Οι Eldrid, διατηρητές της φυσικής τάξης του σύμπαντος
  • Οι Rogues, μισθοφόροι που νοιάζονται μόνο για τη δική τους επιβίωση
  • Το Last Light Consortium (LLC), κερδοσκόποι του πολέμου, εκμεταλλεύονται τους πάντες με σκοπό το κέρδος
  • Η Jennerit Empire, επιβάλλει τη θέλησή της διά της βίας.

Το σενάριο μπορεί να σας φανεί απλοϊκό στην αρχή, όμως όσο προχωράτε στο story mode, αρχίζουν να ξετυλίγονται πλεκτάνες, προδοσίες, συμμαχίες και διάφορες ανατροπές, κάτι που μας θύμισε λίγο την εποχή του Starcraft.

Battleborn

GAMEPLAY

Με διαφορά το πιο διαφορετικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι καταφέρνει να συνδυάσει τα mechanics των MOBA, με τη δράση και την οπτική των FPS. Αυτό σε κονσόλες μπορεί να γίνει λίγο εκνευριστικό στο χειρισμό, καθώς παίρνει αρκετή ώρα να συνηθίσει κανείς να παίζει FPS με controller κι ακόμα κι αν το συνηθίσει, δεν είναι τόσο ευχάριστο να προσπαθείς να στοχεύσεις τους εχθρούς χωρίς ποντίκι.

Ακόμα μία διαφορά που είδαμε στο παιχνίδι σε σχέση με άλλα είναι το σύστημα του leveling. Σε κάθε αποστολή ο ήρωάς μας ξεκινάει από level 1 και για κάθε level που παίρνει μέχρι το ανώτερο που είναι το 10, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 2 augments στα skills του. Αυτό μας επιτρέπει πρακτικά ακόμα και με τον ίδιο ήρωα να έχουμε 100 διαφορετικούς συνδυασμούς skills, βάσει των αναγκών της αποστολής ή και της εκάστοτε ομάδας, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι ήρωες μεταξύ τους.

Στην οθόνη μπορούμε να βρούμε εύκολα, γρήγορα και χωρίς να μας εμποδίζουν όλα τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν, minimap, health, skills cooldown, τα ενεργά skills και πιθανά boosts από gear, checkpoints και objectives. Μέσα στην “πίστα” της κάθε αποστολής μπορούμε να βρούμε κάθε λογής βοηθήματα, από υγεία και speed boosts μέχρι έξτρα ασπίδα και cooldown reducers. Μαζεύοντας shards, το νόμισμα του παιχνιδιού, μπορούμε να “αγοράσουμε” παγίδες, drones και turrets, ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής.

Battleborn_20160522185514

Οι πολλοί συνδυασμοί skills παρέα με το customization της κάθε αποστολής από τους ίδιους τους παίχτες, μας κάνει να παίζουμε με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά ακόμα κι αν παίζουμε την ίδια αποστολή ξανά και ξανά. Είναι γεγονός πως παρόλο που έρχεσαι αντιμέτωπος με απαιτητικούς, δύσκολους εχθρούς και πολλές φορές αποκρουστικούς και κακομούτσουνους, θα συνεχίσεις χωρίς ανάσα, αυτό είναι σίγουρο. Αν και κρατάς τόξα, miniguns ή κάποιο άλλο high tech όπλο θα πολεμήσεις, χωρίς ψυχικό βάρος, χωρίς κούραση καθώς ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Battleborn είναι τα ειρωνικά λογοπαίγνια που εξαπολύονται στους διαλόγους κάνοντας την επίθεση πιο ανάλαφρη, ψυχαγωγική και κωμική. Ναι, έχει κάτι από κόμικς!

ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ

Τα γραφικά του Battleborn είναι εντελώς καρτουνίστικα, κάτι που συνάδει με την τάση που κυριαρχεί στα MOBA παιχνίδια. Πολλές φορές στα ενδιάμεσα cutscenes οι χαρακτήρες εμφανίζονται με κωμικό τρόπο, δημιουργώντας μια ευχάριστη αίσθηση στον παίχτη ξεκουράζοντάς τον από τις συνεχόμενες μάχες. Δεν περιμέναμε η αλήθεια είναι τα τέλεια γραφικά από το παιχνίδι, καθότι στα MOBA προτιμάται η γρήγορη απόκριση στις εντολές από τη φωτορεαλιστική απεικόνιση του τοπίου.

Στον τομέα του ήχου δεν έχουμε κανένα παράπονο, hip-hop στην εισαγωγή (οι στίχοι έχουν κάποια σημασία για την ιστορία, εάν θέλετε να προσπαθήσετε να τους παρακολουθήσετε), ροκιές στην έναρξη της κάθε αποστολής και σχετική ησυχία κατά τη διάρκεια, προκειμένου να μη μας αποσπάται η προσοχή.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ REPLAYABILITY

Όπως αναφέραμε, η ποικιλία στους ήρωες και στα skills τους είναι πολύ μεγάλη και η Gearbox υπόσχεται να προσθέτει υλικό τακτικά, κάτι που είναι λογικό αν θέλει να εδραιωθεί ο τίτλος δίπλα στα υπόλοιπα MOBA.

Η διάρκεια του Story mode μπορεί να τραβήξει αρκετά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μπορεί να το παίξει solo, παρέα με τους online φίλους του, με random συμπαίχτες ή ακόμα και σε spiltscreen, κάτι που δύσκολα συναντάμε στο PS4.

Το multiplayer mode είναι βασισμένο σε ομάδες των 5 ηρώων που ανταγωνίζονται η μία την άλλη κι έχει 3 διακριτές υποκατηγορίες:

  • Incursion: Οι ομάδες προσπαθούν να καταστρέψουν η μία τη βάση της άλλης ενώ ταυτόχρονα αμύνονται κατά εισβολών από AI goups από minion robots.
  • Capture: Η κάθε ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να διατηρήσει την κυριαρχία της σε διάφορα σημεία στο χάρτη της αποστολής.
  • Meltdown: Η ομάδα προσπαθεί να συνοδεύσει τα δικά της minion robots ενώ αυτά οδεύουν προς το θάνατό τους προσπαθώντας να πέσουν μέσα στον καταστροφέα της αντίπαλης ομάδας. Η ομάδα που θα “καταστρέψει” πρώτη τον απαιτούμενο αριθμό minions στο κτίριο της αντίπαλης ομάδας κερδίζει.

Όπως όλα τα MOBA έτσι και το Battleborn σε κρατάει καθηλωμένο με τις ώρες. Η ευχάριστη ατμόσφαιρά του, η διαφορετικότητα των τοπίων, η ποικιλία που προσφέρει στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να παίξουμε, είναι χαρακτηριστικά που δικαιολογούν τον ήδη μεγάλο αριθμό παιχτών του. Εμείς πάντως σίγουρα θα συνεχίσουμε να παίζουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.