Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιήσει κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, οι οποίες θα προσφέρουν είτε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με το ίδιο μέγεθος μπαταρίας που υπάρχει στα υπάρχοντα μοντέλα, είτε ισοδύναμη διάρκεια ζωής με μικρότερη μπαταρία.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία του ανάλυση για την αλυσίδα εφοδιασμού, ο Kuo αναφέρει ότι η ενεργειακή πυκνότητα (Wh/kg) των κυψελών της μπαταρίας στο iPhone 16 Pro Max θα αυξηθεί, “προσφέροντας το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της μπαταρίας με το ίδιο μέγεθος ή του μικρότερου μεγέθους μπαταρίας με την ίδια διάρκεια ζωής”.

Για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της μπαταρίας, η Apple χρησιμοποιεί για πρώτη φορά στο iPhone 16 Pro Max ένα περίβλημα μπαταρίας από ανοξείδωτο χάλυβα ως λύση απαγωγής της θερμότητας, σύμφωνα με τον Kuo.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο το αλουμίνιο στην απαγωγή της θερμότητας, αλλά είναι πιο ανθεκτικός και λιγότερο επιρρεπής στη διάβρωση.

Η χρήση ενός περιβλήματος μπαταρίας από ανοξείδωτο χάλυβα μειώνει επίσης τη δυσκολία αφαίρεσης της μπαταρίας, γεγονός που θα βοηθήσει την Apple να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα αντικατάστασης των μπαταριών κινητών τηλεφώνων, στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sunway θα είναι ο κύριος προμηθευτής των περιβλημάτων μπαταριών από ανοξείδωτο χάλυβα για το iPhone 16 Pro Max, και ενδεχομένως για το απλό Pro. Εάν η μαζική παραγωγή αυτού του νέου σχεδιασμού μπαταρίας πάει καλά, ο Kuo πιστεύει ότι ο σχεδιασμός θα υιοθετηθεί σε όλα τα μοντέλα iPhone 17 το επόμενο έτος.

Φήμη από τον περασμένο Ιούνιο ανέφερε ότι τα μοντέλα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max θα χρησιμοποιούν συσσωρευμένες μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά ο Kuo δεν αναφέρεται στην τεχνολογία αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.