Οι ταχύτητες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο 5G, προσφέροντας υψηλότερες ταχύτητες και χαμηλότερo latency σχεδόν παντού, όπως αναφέρει μια νέα έρευνα της OpenSignal για την παγκόσμια αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αυτή δείχνει ότι οι ταχύτητες δεδομένων έχουν αυξηθεί παγκοσμίως χάρη στην ευρεία ανάπτυξη του 5G, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2019.

Οι ταχύτητες download έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στη Νότια Κορέα. Πριν από την έναρξη εγκατάστασης και λειτουργίας του 5G, οι χρήστες της Νότιας Κορέας είχαν μέσο όρο 52,4 Mbps, ωστόσο αυτός τώρα έχει αυξηθεί στα 129,7 Mbps. Αυτές οι αυξήσεις ταχύτητας είχαν ως αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να καταγράφεται στην έρευνα ως το καλύτερο μέρος για online παιχνίδια με βάση την ταχύτητα του διαδικτύου.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το γράφημα που υπάρχει μέσα στην έρευνα και αναφέρει αναλυτικά στοιχεία για κάθε χώρα, δείχνει ότι πριν την κυκλοφορία του 5G, η μέση ταχύτητα στη χώρα μας ήταν 23.8Mbps και πως με την διάθεση των 5G υπηρεσιών, αυτή παρουσιάζει αύξηση και διαμορφώνεται πλέον στα 34.8Mbps (Q4 του 2021).

Ακόμη και σε ώρες αιχμής, τα δίκτυα 5G έχουν οδηγήσει σε άνοδο των ταχυτήτων σε όλες τις χώρες, αν και στην Ελλάδα, η μέση αύξηση είναι μικρή, από τα 17.9Mbps πριν το 5G σε 22.9 Mpbs το 2021.

Το Facebook “υποδέχεται” το Feed: Και εύχεται καλό scrolling

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε χώρα εδώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.