Η Counterpoint Research δημοσίευσε την αναφορά της για τις αποστολές smartphones το Q2 του 2020. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει στα χέρια της η εταιρεία, η μέση τιμή των smartphones αυξήθηκε σε όλες τις αγορές, σχεδόν, παρά την πτώση που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος τομέας.

Με εξαίρεση τη Λατινική Αμερική που είδε πτώση της τιμής κατά 5% ΥοΥ, όλες οι άλλες αγορές παρουσιάζουν άνοδο. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η Κίνα με 13% ΥοΥ που είναι άλλωστε η πρώτη αγορά που “ξέμπλεξε” με τον κορονοϊό. Στην Ευρώπη η αύξηση ήταν μόνο 1% YoY και τα ακριβότερα τηλέφωνα αγοράζουν οι κάτοικοι της Βορείου Αμερικής με μέση τιμή 471 δολάρια.

Countepoint Research Q2 2020 1

Η αυξήση αυτή ήταν αναμενόμενη, γιατί παρά τη συνολική πτώση της αγοράς κατά 23% ΥοΥ, ο τομέας των premium smartphones αντιστέκεται σταθερά παρουσιάζοντας πτώση μόνο 8% ΥοΥ. Στη διατήρηση της αγοράς των ακριβώς συσκευών βοηθά η Apple που το Q2 του 2020 κατείχε το 34% των αποστολών. Δεύτερη σε μερίδιο αποστολών ήρθε η Huawei με 20% και τρίτη η Samsung με 17%.

Countepoint Research Q2 2020 1

Κατά τη διάρκεια του Q2 2020 το 10% των αποστολών ανήκαν σε 5G smartphones και το 72% αυτών των συσκευών στάλθηκαν στην Κίνα, μία αγορά η οποία ανήκει πλέον στη Huawei. Η εταιρεία πιέζει όσο μπορεί και προωθεί την ανάπτυξη της στη συγκεκριμένη αγορά διότι τα μέτρα των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει πολλά εμπόδια για αυτή, στις υπόλοιπες αγορές.

Πάντως, ότι και αν κάνει η Huawei σίγουρα λειτουργεί, διότι η Counterpoint Research σημειώνει πως είναι η πρώτη φορά που η κινέζικη εταιρεία ξεπέρασε τη Samsung στην Κινέζικη αγορά, έστω και αν στις αποστολές μετράνε και αυτές της Honor.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.