Από σήμερα κατά 10% αυξάνονται όλοι οι λογαριασμοί συνδρομητικής τηλεόρασης των χρηστών, καθώς μόλις έληξε η αναστολή που είχε δοθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Το Υπουργείο Οικονομικών από τη μεριά του αρνείται να απαντήσει σε ένα θέμα που καίει πολλούς χρήστες, καθώς αν και έχει λάβει από 17 Ιουνίου το αίτημα των εταιρειών για αναστολή μέχρι 31/12/2023 δεν έχει απαντήσει ακόμη, αν και διαμηνύει ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι εφόσον δεν υπάρχει παράταση της αναστολής, αρχίζει να εφαρμόζεται κανονικά.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός της μη επιβάρυνσης εταιρειών του εξωτερικού με το εν λόγω τέλος συνδρομητικής, όπως το Netflix και το Disney+, με τις εταιρείες να μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες στην οποία εφαρμόζεται ένα τέτοιο τέλος.

Η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας επισημαίνει ότι όχι μόνο θα επιβαρυνθούν χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά και οι εταιρείες οι οποίες θα κληθούν να το αποδώσουν στο Ελληνικό Δημόσιο κάθε μήνα, ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης πληρώνει ή όχι τον λογαριασμό του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.