Ένα πάγιο αίτημα των παρόχων θέτει σε διαβούλευση η ΕΕΤΤ. Ο λόγος, για τη δυνατότητα επιβολής τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών λόγω σημαντικών πληθωριστικών πιέσεων, προκειμένου να ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμαριθμική αναπροσαρμογή ισχύει σε όλο τον κόσμο, ωστόσο στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να το επιτρέπει. Οι πάροχοι επικαλούνται τα αυξημένα κόστη ενέργειας, τις αναπροσαρμογές των τιμών των υλικών για τα δίκτυα και την αύξηση των μισθών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της ΕΕΤΤ είναι ένα μέρος της αύξησης να το επωμιστεί ο καταναλωτής και ένα μέρος ο πάροχος.  Σε όσους έχουν συνάψει συμβόλαια θα δίνεται η δυνατότητα αποχώρησης αζημίως.

Η επίσημη απάντηση του skroutz για το θέμα των εγγυήσεων σε περιπτώσεις δώρων / αγγελιών

Η ΕΕΤΤ αναφέρει

Με την παρούσα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση της ΕΕΤΤ για την τροποποίηση του Κανονισμού Γενικών Αδειών αναφορικά με:

α) την παροχή δυνατότητας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στις συμβάσεις τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των παρόχων, λόγω υπερβολικής και άνω του φυσιολογικού ρυθμού αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), όπως καταγράφεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

β) την επιβολή υποχρέωσης προς τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών η επικοινωνία τους με την ΕΕΤΤ για θέματα παραπόνων καταναλωτών να γίνεται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με στόχο την πλήρως ηλεκτρονική και ταχεία διαχείριση των καταγγελιών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα ειθελα με την αναπροσαρμογή των τιμών να προβλεφθεί ένα πακέτο πολύ φτηνό με τα άκρως απαραίτητα και χωρίς πολλές παροχές προκειμένου έτσι να εξυπηρετηθούν ηλικιωμένοι η οικονομικά αδύνατοι οι οποίοι εξάλλου το κινητό το έχουν για την ασφάλεια τους και για έκτακτες ανάγκες. Έτσι λοιπόν το πακέτο μπορεί να μη προβλέπει ίντερνετ ξ παράλληλες υπηρεσίες. Αρκεί να έχει επικοινωνία σε χαμηλή τιμή .νομίζω ότι είναι υποχρέωση των εταιρειών σε αυτούς τους ανθρώπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.