Skip to content

Αυξήσεις 3 ευρώ σε Cosmote, Nova και Vodafone: Η λύση

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
internet

Σύνοψη Άρθρου

  • Οι πάροχοι Cosmote, Nova και Vodafone προχωρούν σε αυξήσεις στα πάγια έως 3 ευρώ, ως η νέα πραγματικότητα βάσει πληθωρισμού και επενδύσεων δικτύου. Οι τρεις μεγάλοι πάροχοι διαμόρφωσαν έτσι τους όρους των συμβολαίων τους ώστε να προβλέπεται αύξηση στο πάγιο εντός της ορισμένης διάρκειας.
  • Ειδικότερα, η αύξηση στην Cosmote θα φτάσει τα 2,8 ευρώ, ενώ σε Nova και Vodafone θα αγγίξει τα 3 ευρώ. Οι νέες τιμές θα εφαρμόζονται είτε τον Φεβρουάριο κάθε έτους είτε μετά τους 12 μήνες.
  • Ένας απλός τρόπος να αποφύγουν οι συνδρομητές την αύξηση είναι να απειλήσουν με φορητότητα. Η υποβολή σχετικού αιτήματος μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη τιμή παγίου και ταυτόχρονη ανανέωση συμβολαίου.
Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από συντάκτη του Techmaniacs

Όπως πρώτο στην Ελλάδα είχε γράψει το techmaniacs.gr οι αυξήσεις βάσει πληθωρισμού είναι η νέα πραγματικότητα τόσο στη Cosmote, όσο και στη Vodafone και στη Nova. Συνοπτικά αυτές έχουν ως εξής:

  • Στη περίπτωση της Cosmote, η αύξηση θα είναι ως 2,8 ευρώ και θα εφαρμόζεται τον Φεβρουάριο κάθε έτους, βάσει Δείκτη Τιμών Καταναλωτή
  • Στη περίπτωση της Nova, η αύξηση θα είναι ως 3 ευρώ και θα εφαρμόζεται τον Φεβρουάριο κάθε έτους βάσει Δείκτη Τιμών Καταναλωτή
  • Στη περίπτωση της Vodafone, η αύξηση αγγίζει τα 3 ευρώ, μετά τους 12 μήνες λόγω πληθωρισμού και επενδύσεων δικτύου.

Ουσιαστικά και οι τρεις μεγάλοι πάροχοι διαμόρφωσαν έτσι τους όρους των συμβολαίων τους ώστε να προβλέπεται αύξηση στο πάγιο και εντός της ορισμένης διάρκειας αυτού προκειμένου να είναι προστατευμένοι από τις πληθωριστικές πιέσεις. Τι μπορείς όμως να κάνεις;

Η απειλή της φορητότητας πάντα υπάρχει

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους να μην δεχθείς την αύξηση είναι να απειλήσεις με φορητότητα.

Σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και με βάση τους όρους τους συμβολαίου σου, στην αύξηση αυτή δεν προβλέπεται δυνατότητας κατάργησης αζημίως, επειδή έχεις ενημερωθεί στο συμβόλαιο.

Αν όμως στους 12 μήνες στη περίπτωση της Vodafone, ή αν μετά τον Φεβρουάριο στη περίπτωση της Cosmote και της Nova υποβάλλεις αίτημα φορητότητας ίσως πάρεις καλύτερη τιμή παγίου με ταυτόχρονη ανανέωση του συμβολαίου.

Έτσι ακόμη και τα +2.8 ευρώ της Cosmote ή τα +3 ευρώ της Vodafone και της Nova, να μην φανούν τόσο πολύ, ή θα καταλήξεις με ένα συμβόλαιο που θα παρατείνει τη ζημιά στη τσέπη.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει, δεν χάνεις όμως τίποτα να δοκιμάσεις. Μην περιμένεις ο πάροχος να πάρει τηλέφωνο για καλύτερη προσφορά, επειδή είσαι χρόνια συνδρομητής. Δεν δουλεύει έτσι και δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει.

Απόδειξη οι προσφορές που σου δίνουν τα apps των παρόχων, που στη πλειονότητα των περιπτώσεων είναι ακριβότερες από το πάγιο που πληρώνεις αυτή τη στιγμή.

 

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.