Παρά την παγκόσμια αύξηση των πωλήσεων smartphone, η Samsung υπέστη μείωση των πωλήσεών των Galaxy smartphone σε ετήσια βάση (ΥοΥ) τον Οκτώβριο του 2023. Η απουσία σημαντικών νέων λανσαρισμάτων έβλαψε την εταιρεία. Κυκλοφόρησε το Galaxy S23 FE σε ορισμένες αγορές τον περασμένο μήνα, αλλά το μοντέλο FE είχε λίγες πιθανότητες απέναντι στα iPhone 15 και στα Google Pixel 8.

Σύμφωνα με μελέτη αγοράς της Hana Securities, οι πωλήσεις των Galaxy smartphone της Samsung μειώθηκαν κατά 8% (ΥοΥ) και 2% σε μηνιαία βάση (MoM), τον περασμένο μήνα. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τον όγκο των αποστολών, αλλά πρόκειται για μεγάλη πτώση αν αναλογιστεί κανείς ότι η παγκόσμια αγορά αυξήθηκε κατά 5%. Ο Οκτώβριος του 2023 σηματοδότησε την πρώτη ετήσια αύξηση των αποστολών smartphone παγκοσμίως από τον Ιούνιο του 2021.

Δυστυχώς, η ανάκαμψη της αγοράς μετά από 27 μήνες δεν βοήθησε τη Samsung να σημειώσει καλύτερα αποτελέσματα. Η σειρά iPhone 15 της Apple τροφοδότησε αυτή την ανάπτυξη και φαίνεται ότι τα νέα iPhone ξεπέρασαν μαζικά τα Galaxy smartphone. Δεδομένου ότι η Apple κυκλοφόρησε τα τελευταία μοντέλα μια εβδομάδα αργότερα από τη σειρά του 2022, η πλήρης επίδραση των πωλήσεών τους έγινε αισθητή τον Οκτώβριο. Αυτό επηρέασε το γράφημα YoY ανάπτυξης της Samsung παρά τις καλές πωλήσεις της σειράς Galaxy S23 και των νέων foldables.

Ο αθροιστικός αριθμός πωλήσεων των Galaxy S23, Galaxy S23+ και Galaxy S23 Ultra έφτασε τα 25,06 εκατομμύρια μονάδες μετά από εννέα μήνες κυκλοφορίας. Το μοντέλο Ultra αντιπροσώπευε το 46% του συνόλου των πωλήσεων (11,63 εκατομμύρια μονάδες), ακολουθούμενο από το βασικό μοντέλο (35% ή 8,91 εκατομμύρια μονάδες). Το Galaxy S23+ έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 4,52 εκατομμύρια μονάδες. Συνολικά, η σειρά έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις της σειράς Galaxy S22 κατά 23%. Τα μοντέλα 2022 πούλησαν 20,32 εκατομμύρια μονάδες τους πρώτους εννέα μήνες.

Τούτου λεχθέντος, ο Ice Universe, ο γνωστός και συνήθως έγκυρος leaker, αν και τα έχει βάλει με τη Samsung τα τελευταία ένα με δύο χρόνια, παραδέχεται ότι τα Galaxy smartphone πουλάνε και σημειώνει ότι θεωρεί πως τα Samsung Galaxy S24 θα πουλήσουν με βεβαιότητα περισσότερα κομμάτια από τους προκατόχους τους τα Galaxy S23.

Επιστρέφοντας στις επιδόσεις των τρέχοντων και παλαιότερων μοντέλων, τα Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5 έχουν επίσης ξεπεράσει τις πωλήσεις των αντίστοιχων προκατόχων τους. Η Samsung έχει πουλήσει 1,79 εκατομμύρια μονάδες του πρώτου και 3,08 εκατομμύρια μονάδες του δεύτερου μέσα σε τρεις μήνες από την κυκλοφορία τους. Το Flip 4 πούλησε 2,87 εκατομμύρια μονάδες και το Fold 4 πούλησε 1,81 εκατομμύρια μονάδες την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο αθροιστικός αριθμός πωλήσεων των νέων foldable (4,86 εκατομμύρια) είναι κατά 4% μεγαλύτερος από τη σειρά του 2022 (4,68 εκατομμύρια).

Τα τηλέφωνα της σειράς Α της Samsung είναι συνήθως οι οδηγοί του όγκου των πωλήσεων. Η εταιρεία λανσάρει διάφορα μοντέλα σε διάφορα σημεία τιμών στο πλαίσιο της σειράς κάθε χρόνο. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό στο τμήμα μεσαίας κατηγορίας, οι πωλήσεις αυτών των τηλεφώνων φέρεται να παρέμειναν σταθερές τον Οκτώβριο. Από ό,τι φαίνεται, η Samsung επλήγη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο από την εκτός προγράμματος κυκλοφορία του iPhone 15 τον περασμένο μήνα. Τώρα αντεπιτίθεται φέρνοντας νωρίτερα στην αγορά τη σειρά Samsung Galaxy S24, στα μέσα Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.