Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε και αυτός ο χάρτης ταχυτήτων που δημοσιεύεται παρουσιάζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την τραγική κατάσταση του internet στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη ταχύτητα του internet στην Ευρώπη. Στο χάρτη που παρουσιάζεται παρακάτω υπάρχει η μέση ταχύτητα στις διάφορες χώρες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο χαμηλή θέση, με την Ρουμανία στη κορυφή.

Βάσει της βρετανικής Businessfibre, η μέση ταχύτητα download στη χώρα μας είναι 39 Mbps, έναντι 104 της γειτονικής Ιταλίας και 232 Mbps της πρωταθλήτριας Ρουμανίας. Η datavis δίνει για την Ελλάδα μέση ταχύτητα κατεβάσματος 42,34 Mbps, ανεβάσματος (upload) 8,31 Mbps και latency, δηλαδή χρόνο απόκρισης του διακομιστή από την ώρα που θα λάβει την εντολή στα 20,66 milisecond.

Στον αντίποδα, η Γαλλία έχει μέση ταχύτητα download 202,03 και upload 118,97 Mbps και latency στα 9,88 ms. Σχετικά χαμηλός σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι και ο αριθμός της κάλυψης (διαθεσιμότητας) δικτύων υπερυψηλής ταχύτητας (Very High Capacity Networks – VHCN) στη χώρα μας, ο οποίος ανέρχεται σε 35%, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση για τον Ιανουάριο του 2024.

Cosmote Frog: Απεριόριστα data για 3 ημέρες εντελώς δωρεάν

Πάντως όπως σχολιάζουν πηγές, η Ελλάδα παρουσιάζει τη πιο γρήγορη ανάπτυξη στα δίκτυα νέας γενιάς με έναν καταιγισμό επενδύσεων, από Cosmote, Vodafone, Nova που στόχο έχει να ξεκολλήσει την Ελλάδα από την τελευταία θέση της Ευρώπης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.