Η αλήθεια είναι ότι η λήψη φωτογραφίας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αποτελεί μια πρόκληση, ωστόσο η Vιvo έχει σκοπό να το διορθώσει σύντομα. Όπως φαίνεται, το κινεζικό brand σκοπεύει να διαθέσει έναν RGBW αισθητήρα κάμερας, ο οποίος θα διαπρέψει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Πρόκειται για τον αισθητήρα που θα διαθέτει ως και 200% μεγαλύτερη φωτοειαισθησία σε σύγκριση με έναν συμβατικό RGGB.

Μάλιστα, η Vivo σπεύδει να σημειώσει ότι θα είναι ως και κατά 60% πιο αποδοτικός από τον  RYYB που χρησιμοποιείται σε smartphones όπως το Huawei P40 Pro. Συσκευές που τον χρησιμοποιούν αναμένεται να καταφθάσουν το 2021. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν RGBW (red, green, blue, white) αισθητήρα. Η Huawei είχε χρησιμοποιήσει έναν στο P8 το 2015 για να μειώσει τον θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και να βελτιώσει τη φωτεινότητα σε συνθήκες υψηλής αντίθεσης. Ωστόσο, εμφάνιζε προβλήματα με color saturation σε κάποιες σκηνές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.