Η Samsung παρουσίασε και διέθεσε τον πρώτο της αισθητήρα 200MP τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά δεν έχουμε δει ακόμα τηλέφωνα να τον χρησιμοποιούν. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε την κορεάτικη εταιρεία να αναπτύξει και να ανακοινώσει τον νέο 200MP αισθητήρα κάμερας Samsung ISOCELL HP3.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το σχετικά μικρό μέγεθος – μόλις 1/1.4 ίντσες. Συγκριτικά, ο 50MP GN1 στη σειρά Pixel 6 έχει μέγεθος 1/1.31 ίντσες, ενώ ο αρχικός αισθητήρας HP1 έχει μέγεθος 1/1.22 ίντσες και είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από την κύρια κάμερα 50MP 1/1.57 ιντσών του S22.

Το μικρότερο μέγεθος του Samsung ISOCELL HP3 σημαίνει ότι προσφέρει μικρότερα pixel ή περιοχές φωτογραφιών. Ο αισθητήρας προσφέρει pixel με μέγεθος μόλις 0.56 micron σε σύγκριση με τα pixel 0.64 micron του HP1 και τα pixel 1.2 micron του GN1.

Γενικά τα μεγαλύτερα pixel προσφέρουν βελτιωμένη λήψη φωτός, ιδιαίτερα όταν δύει ο ήλιος, αλλά η Samsung προσφέρει επίσης τεχνολογία pixel-βinning σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις δυνατότητες συλλογής φωτός του νέου αισθητήρα.

Ο Samsung ISOCELL HP3 προσφέρει binning 4-in-1 ικανό να βγάζει μια εικόνα συγκρίσιμη με έναν αισθητήρα 50MP 1.12 micron. Ωστόσο, είναι επίσης ικανός για binning 9-in-1, συνδυάζοντας δεδομένα από εννέα γειτονικά pixel για να προσφέρει μια εικόνα συγκρίσιμη με έναν αισθητήρα 12.5MP 2.24 micron.

Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτές οι επιλογές μπορούν να αντισταθμίσουν το μικροσκοπικό μέγεθος pixel. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η Samsung λέει ότι η μείωση κατά 20% στην περιοχή της μονάδας κάμερας θα επιτρέψει στους κατασκευαστές smartphone να διατηρούν τις συσκευές λεπτές.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Samsung ISOCELL HP3 περιλαμβάνουν την αυτόματη εστίαση Super QPD – που προσφέρει αυτόματη εστίαση σε όλα τα pixel του αισθητήρα, η εγγραφή βίντεο 8K/30fps και 4K/120fps, και οι λύσεις Smart-ISO Pro ή κλιμακωτών HDR για την παραγωγή εικόνων HDR.

Η Samsung λέει ότι δείγματα του νέου αισθητήρα είναι προς το παρόν διαθέσιμα στους κατασκευαστές, ενώ η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος. Δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε τον αισθητήρα σε κάποια συσκευή, αλλά στην τελική δεν έχουμε δει ακόμη τον HP1.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.