Μεταξύ της κυκλοφορίας των Galaxy S23 και της χθεσινής ανακοίνωσης των Galaxy S24 είδαμε πάρα πολλά leaks και φήμες που αφορούσαν τις κάμερες τους. Υπήρξε μία σύγχυση όσον αφορά το επίπεδο ζουμ της περισκοπικής του Samsung Galaxy S24 Ultra, κάποιες πηγές ανέφεραν 5x και κάποιες άλλες 10x.

Τελικά, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία εγκατέλειψε την 10MP 1/3.52″ περισκοπική με δυνατότητα 10x ζουμ και στη θέση της έβαλε στο Samsung Galaxy S24 Ultra μία μεγαλύτερη 50MP 1/2.55″ περισκοπική με δυνατότητα μόνο 5x ζουμ. Σύμφωνα με την εταιρεία η αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι οι καταναλωτές.

Η Samsung παρακολουθούσε τη χρήση που κάνουν οι καταναλωτές και τα ζουμ που χρησιμοποιούν περισσότερο. Σύμφωνα με την έρευνα τους, διαπίστωσαν ότι το 3x και 5x ζουμ είναι αυτά που επιλέγουν περισσότερο οι πελάτες της εταιρείας, οπότε αντί να πάνε απλά για το 5x αποφάσισαν να βάλουν και έναν 50MP αισθητήρα.

Όλα αυτά τα είπε το στέλεχος της Samsung Blake Gaiser, ο οποίος όμως δεν διευκρίνισε αν όσα ανέφερε αφορούσαν τα Galaxy S Ultra ή γενικά τα Galaxy smarthones. Σε διευκρινιστική απάντηση, η εταιρεία λέει ότι όσον αφορά τα Galaxy S23 το μοτίβο χρήσης ήταν παρόμοιο σε όλα τα μοντέλα της σειράς.

Συμπεριλαμβανομένου του Galaxy S23 Ultra, οι χρήστες φάνηκε να επιλέγουν το 3x και 5x ζουμ περισσότερο από μεγαλύτερα ζουμ. Αυτό οδήγησε την απόφαση να παρέχουν τη μεγαλύτερη ανάλυση που έχει υπάρξει ποτέ στο 5x ζουμ με έναν 50MP αισθητήρα.

Δυστυχώς, δεν μάθαμε ποτέ λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνήθειες χρήσης των κατόχων του Samsung Galaxy S23 Ultra, που είναι πολύ πιθανό να επιλέγουν το 10x ζουμ πιο συχνά από αυτούς που έχουν τα μικρότερα μοντέλα. Επίσης, ο Blake Gaiser δεν διευκρίνισε αν οι κάτοχοι του Samsung Galaxy S24 Ultra θα έχουν καλύτερη ποιότητα και στο 10x με τον νέο υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.