Η Samsung παρουσίασε επιτέλους τα Galaxy S23, αλλά τους λείπει μια βασική αναβάθμιση που όλοι περίμεναν – βάσει των πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους, η δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας. Η δορυφορική λύση της Apple σώζει ήδη ζωές, και με τη νέα τεχνολογία Snapdragon Satellite της Qualcomm στη διάθεση της θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο για τη Samsung να προσθέσει δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας στη σειρά Galaxy S23. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό και η εταιρεία αποκαλύπτει επίσημα το γιατί.

Σε συνέντευξή του στο CNET, ο πρόεδρος και επικεφαλής του Mobile Experience Business της Samsung, TM Roh, παραδέχτηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και υπόσχεση για την προσθήκη της δορυφορικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα της εταιρείας. Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, καθώς η λειτουργικότητα είναι αρκετά περιορισμένη. Ο Roh είπε ότι η δορυφορική συνδεσιμότητα δεν είναι η απόλυτη λύση για να διασφαλιστεί η ψυχική ηρεμία των χρηστών.

Επίσης, πρόσθεσε ότι όταν υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος, η υποδομή και η τεχνολογία είναι έτοιμες, τότε φυσικά και θα εξετάζαμε επίσης ενεργά την υιοθέτηση αυτής της λειτουργίας. Παράλληλα εξήγησε ότι ενώ η δορυφορική συνδεσιμότητα είναι ένας τρόπος για να γίνουν τα smartphones καλύτερα στο να βοηθούν τους ανθρώπους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δεν είναι “το τέλος” και “το παν” της λύσης αυτής. Είπε ότι η Samsung έχει καταβάλει άλλες προσπάθειες για την ασφάλεια, τη βελτίωση των αισθητήρων, και τη διεύρυνση της κάλυψης 5G.

Είναι περίεργο που η Samsung πιστεύει ότι η τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας δεν είναι έτοιμη για τα mainstream smartphones της. Η λύση της Qualcomm βασίζεται στον Snapdragon 8 Gen 2 και επιτρέπει την αμφίδρομη αποστολή μηνυμάτων μέσω δορυφόρου για premium τηλέφωνα Android. Τα Samsung Galaxy S23 σίγουρα, παρά το γεγονός ότι έχουν μία ενισχυμένη έκδοση του Snapdragon 8 Gen 2, δεν υποστηρίζουν δορυφορική επικοινωνία.

Οπότε, ο λόγος για την έλλειψη δορυφορικής επικοινωνίας στα Galaxy S23 μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Κατά την ανακοίνωση του Snapdragon Satellite, η Qualcomm είχε δηλώσει ρητά ότι δεν θα υποστηρίζουν όλα τα τηλέφωνα με τον Snapdragon 8 Gen 2 τη λειτουργία. Ο κατασκευαστής chip είχε πει ότι τα τηλέφωνα πρέπει να κατασκευαστούν ειδικά για να υποστηρίζουν τη δυνατότητα και ότι δεν μπορεί να προστεθεί ως ενημέρωση over-the-air. Η Samsung μάλλον δεν σχεδίασε τα Galaxy S23 με γνώμονα τη δορυφορική συνδεσιμότητα.

Επίσης, η Qualcomm είχε δηλώσει ότι τα smartphones που είναι εξοπλισμένα με Snapdragon Satellite θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ίσως η εταιρεία να εφαρμόζει τις τελευταίες πινελιές στην τεχνολογία της προτού να είναι σίγουρη ότι θα την διαθέσει σε συνεργαζόμενους OEM όπως η Samsung. Άρα, ίσως τελικά η Samsung έχει δίκιο και η τεχνολογία δεν ήταν έτοιμη στον κατάλληλο χρόνο. Με βάση αυτά, είναι πολύ πιθανό η Samsung να επιφυλάσσει τη λειτουργία για τα Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.