Ένας αρχιτέκτονας από την Cumbria κέρδισε 10.000 ευρώ για το design ενός διαστημικού ανελκυστήρα. Πιο συγκεκριμένα, ο  Jordan William Hughes σχεδίασε έναν ανελκυστήρα που μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα. Το concept του τιμήθηκε με βραβείο διαστημικής αρχιτεκτονικής και καινοτομίας από το Ίδρυμα Jacques Rougerie, στο Παρίσι.

διαστημικός ανελκυστήρας

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, μπορεί η ιδέα του να είναι πολύ μακρινή ή να φαντάζει απραγματοποίητη προς το παρόν, αλλά πιστεύει ότι οι διαστημικοί ανελκυστήρες θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. Η χρήση ενός ανελκυστήρα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους πυραύλους, οι οποίοι, όπως λέει, είναι αναποτελεσματικοί, ακριβοί και κακοί για το περιβάλλον.

Ο ίδιος αναφέρει: Πρόκειται για ένα πολύ ακριβό, πολύ φιλόδοξο έργο και δεν είναι κάτι που περιμένω να κατασκευαστεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα κατασκευαστεί. Όχι το δικό μου έργο, αλλά ένας διαστημικός ανελκυστήρας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.