Οι απάτες με τα πλαστά iPhones έχουν εμφανιστεί πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα έχουμε μια ακόμη περίπτωση να προσθέσουμε στη λίστα. Περισσότερα από 10 άτομα κατηγορήθηκαν για την μεγαλύτερη απάτη του είδους. Το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για την νότια Καλιφόρνια, ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 14 άτομα κατηγορούνται για απάτη κατά την οποία εισήγαγαν ψεύτικα iPhones και iPads από την Κίνα.

Στη συνέχεια, πήγαιναν αυτές τις συσκευές στα Apple Stores και ισχυρίζονταν ότι εμφάνιζαν δυσλειτουργίες. Η Apple στη συνέχεια αντικαθιστούσε τα προϊόντα με γνήσια iPhones και iPads. Μόλις οι εγκληματίες έπαιρναν στα χέρια τους τις γνήσιες συσκευές, τις έστελναν στη Κίνα όπου πωλούνταν για κέρδος. Συνολικά, περισσότερες από 10.000 συσκευές εισήγαγαν, αντάλλασσαν και ακολούθως τις πουλούσαν για κέρδος. Η Apple υπολογίζει ότι το κόστος της απάτης ξεπερνά τα 6.1 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αρχές αναφέρουν ότι τα αδέρφια Zhiwei Loop Liao, 31 ετών. Zhimin Liao, 33 και Zhiting Liao, 30, οργάνωσαν την απάτη. Είναι πολίτες των ΗΠΑ που έχουν γεννηθεί στη Κίνα και έχουν συλληφθεί από το FBI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.