Η αλήθεια είναι ότι τα Xiaomi flagships είναι τα πιο οικονομικά flagships αυτή τη στιγμή, προσφέροντας μεταξύ άλλων, εξαιρετικό hardware, ανταγωνιστικές κάμερες και όμορφο design. Τα νέα Mi 10 και Mi 10 Pro, συνεχίζουν την συγκεκριμένη παράδοση, ωστόσο ξεκινούν από τα 573 δολάρια για το Mi 10 και από τα 716 δολάρια για την Pro έκδοση. Στέλεχος της Xiaomi και συγκεκριμένα, ο Lu Weibing, σε δηλώσεις του στο Weibo, δικαιολογεί την αύξηση της τιμής της σειράς Mi 10, υποστηρίζοντας ότι πολλοί λόγοι συνέβαλλαν σε αυτή.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που συνέβαλλαν σε αυτήν την αύξηση, είναι η μετάβαση από ένα 4G Snapdragon 855 chip σε ένα Snapdragon 865 και 5G modem. Στην πράξη, ο Weibing αναφέρει ότι το κόστος του νέου chipset και του μόντεμ είναι διπλάσιο του κόστους του Snapdragon 855.  Από την μεριά του ο Lei Jun, συμπληρώνει ότι ο Snapdragon 865 και το 5G modem προσθέτουν ως και 70 δολάρια στην τελική τιμή.

Η άλλη μεγάλη αιτία της υψηλής τιμής είναι η μετάβαση σε dual curved 90Hz OLED screen με οπή, με τον Weibing να αναφέρει ότι το κόστος είναι διπλάσιο από την οθόνη του Mi 9. Το κόστος της RAM είναι επίσης αυξημένο στη σειρά Mi 10, με τη χρήση LPDDR5 αντί LPDDR4. Τέλος, έχουμε την προσθήκη περισσότερων καμερών, την 108MP κάμερα, dual OIS, μεγαλύτερη μπαταρία και πιο γρήγορη φόρτιση, το design και η τεχνολογία ψύξης όλα συνετέλεσαν στην αύξηση της τιμής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν έβαζαν τον 855+ με 4g και ολα τα άλλα ίδια μέρη με 150 ευρώ φθηνότερα θα το προτιμούσαν σχεδον ολος ο κόσμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.