Η εταιρεία NewsworthyData σε πρόσφατη ανάλυσή της δημοσιεύει τους δημοφιλέστερους κατασκευαστές smartphone συσκευών σε 65 χώρες παγκοσμίως. Τον Οκτώβριο, η global smartphone αγορά, αυξήθηκε 5% χρόνο με το χρόνο για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με την Counterpoint Research. H ανάλυση της NewsworthyData, βασίζεται από στα στοιχεία που δημοσίευσε η Canalys για τις πωλήσεις των κατασκευαστών ανά χώρα.

Σύμφωνα με την ανάλυση της NewsworthyData, η Xiaomi αναδεικνύεται ως το δημοφιλέστερο smartphone brand πετυχαίνοντας να ξεπεράσει την Apple και τη Samsung. Δεδομένα του Νοεμβρίου του 2023 δείχνουν ότι η Xiaomi έχει μερίδιο 38.18%, αποτελώντας το δημοφιλέστερο brand στην χώρα μας.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές brand ήταν η Samsung με 32.90%, ακολουθούμενο από την Apple στη τρίτη θέση με μόλις 8.39%. Η λίστα των top 5 κατασκευαστών ολοκληρώνεται με την Huawei στην 4η θέση με μερίδιο 6.6%, μια μεγάλη έκπληξη και την Realme στην πέμπτη θέση με μερίδιο 2.66%.

Εντύπωση μας προκάλεσε το μερίδιο της HUAWEI, που είναι μόλις μικρότερο του 2% από αυτό της Apple για την χώρα μας. Ειδικά με τα προβλήματα στον κλάδο των Smartphones, σίγουρα η επίδοση της HUAWEI είναι εντυπωσιακή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.