Μπορεί η πιστοποίηση IP, σταδιακά, να αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των smartphones, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παίρνουμε μαζί μας σε καταδύσεις – εκτός αν είναι ειδικά σχεδιασμένα για τέτοιες χρήσεις. Ακόμα και ένα πιστοποιημένα αδιάβροχο smartphone, αν πέσει στο νερό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθει ζημιά στα ηχεία – ένα από τα εξαρτήματα που δύσκολα μπορούν να προστατεύσουν οι κατασκευαστές.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαρίσεις ένα smartphone και να απομακρύνεις την υγρασία από τις θύρες ή τα ηχεία. Ωστόσο, αυτό το άρθρο αφορά τον πιο αντισυμβατικό τρόπο καθαρισμού των ηχείων από την υγρασία. Με την αναπαραγωγή ορισμένων αρχείων ήχου, μπορούμε να απομακρύνουμε το νερό από τα ηχεία, καθώς και μικρά στερεά σωματίδια που μπορεί να εμποδίζουν την έξοδο του ήχου. Αν δεν μας πιστεύετε, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε αναπαραγωγή του παρακάτω βίντεο – Σημαντική σημείωση, μην το πετάξετε στο νερό… κάντε δοκιμή μόνο για τα σωματίδια.

Βέβαια, για να μην χρειαζόμαστε τακτικά το παραπάνω βίντεο, καλό είναι να διατηρούμε καθαρό το smartphone και τα ηχεία του. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε να βραχεί το ηχείο του smartphone είναι να προσέχουμε μην βραχεί η συσκευή. Πάνω και πρώτα από όλα, προσέχουμε μην να μην χρησιμοποιούμε το smartphone κοντά σε νερό – εννοείται δεν το παίρνουμε μαζί μας στο μπάνιο. Αν το χρησιμοποιούμε κοντά σε πισίνα, στην παραλία, και τα λοιπά, το βάζουμε σε μία ποιοτική και αν είναι δυνατόν αδιάβροχη θήκη.

Τέλος, τα ποιοτικά προστατευτικά οθόνης έχουν υδροφοβική επίστρωση, αυτή βοηθά με ένα κούνημα του smartphone ή ένα τίναγμα να απομακρύνουμε όλο το νερό ή το μεγαλύτερο μέρος του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.