Υπάρχουν ήδη μερικά handsets στην αγορά με pop up κάμερες. Οι κατασκευαστές τις χρησιμοποιούν για να εξαλείψουν την εγκοπή και τις οπές για ένα πραγματικά edge to edge design. Η Samsung όμως είχε μια διαφορετική ιδέα, με το Samsung Galaxy A80. Χρησιμοποιεί έναν sliding περιστρεφόμενο μηχανισμό, ο οποίος εξαλείφει την ανάγκη ύπαρξης πρόσθετων καμερών για τις selfies.

Ένα βίντεο που δημοσιεύεται σήμερα στο διαδίκτυο δείχνει πόσο έξυπνα η Samsung έχει δημιουργήσει τον μηχανισμό αυτόν. Χρησιμοποιεί μόνο ένα motor τόσο για την άνοδο όσο και για την περιστροφή της. Η τριπλή κάμερα στο Samsung Galaxy A80, χρησιμοποιεί έναν κύριο αισθητήρα των 48 MP, έναν 8MP ultrawide και έναν των 5MP για πληροφορίες βάθους. Μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες, ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα για selfies και video κλήσεις.

Το βίντεο που δημοσιεύεται στο Weibo δείχνει πως o μηχανισμός πρώτα ανεβάζει τον slider και στη συνέχεια περιστρέφει την κάμερα. Και η όλη ιδέα δεν είναι πολύ διαφορετική από μια normal pop up κάμερα. Απλά χρησιμοποιεί το ίδιο hardware για λίγα περισσότερα. Η Samsung μάλιστα, το εξόπλισε και με δικλύδα ασφαλείας. Η κάμερα περιστρέφεται ακόμη και αν η πίεση ασκείται σε ένα μόνο σημείο. Αυτό σημαίνει, ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο υλικό, η κάμερα θα είναι λειτουργική και θα μπορεί να περιστραφεί.

Samsung Galaxy A80: Όταν ο ανταγωνισμός από την Κίνα, ξυπνά τη Samsung [hands on φωτογραφίες + video]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.