Ένας ερασιτέχνης αστρονόμος στην Ιαπωνία κατέγραψε σε βίντεο έναν κομήτη να συγκρούεται με τον Δία. Ένα tweet που μοιράζεται το βίντεο δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα και δείχνει μια φωτεινή λάμψη στον πλανήτη καθώς ένας κομήτης, συγκρούεται με αυτόν τον γίγαντα αερίων.

science

Φυσικά, ο Δίας δεν είναι ο μόνος πλανήτης στον οποίο συγκρούονται αυτοί οι κομήτες. Βλέπουμε επίσης αυτές τις πύρινες σφαίρες να πέφτουν στη Γη, αν και συνήθως εκρήγνυνται και διαλύονται πριν πλησιάσουν μέσα στο πλανήτη μας. Ο Δίας έχει δει παρόμοιες συγκρούσεις τις τελευταίες δεκαετίες λόγω και της ισχυρής βαρυτικής έλξης.

Ένας άλλος κομήτης που προσέκρουσε στον Δία το 1994 άφησε τεράστια, σκοτεινά σημάδια σε όλη την ατμόσφαιρα του πλανήτη και έστειλε υπερθερμαινόμενα σύννεφα στη στρατόσφαιρα. Βέβαια, τέτοιοι κομήτες δεν έχουν παρουσιάσει μεγάλο πρόβλημα για τη Γη μέχρι στιγμής, και ακόμη και αν πλησίαζε ένας κομήτης ή αστεροειδής που θα ήταν αρκετά μεγάλος, η NASA έχει το πρόγραμμα DART, που θα βοηθήσει στην προστασία  μας από τα εισερχόμενα ουράνια αντικείμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.