Μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι η έλλειψη μιας γρήγορης και αξιόπιστης μεθόδου εξέτασης πιθανών κρουσμάτων για Covid-19. Πολλές χώρες μεταξύ και η Ελλάδα, δεν έχουν αρκετά tests και μια εναλλακτική που μόλις δημοσιεύεται υπόσχεται πολλά. Στις μέρες μας υπάρχει μια εφαρμογή για όλα και όπως αποδεικνύεται, ένα νέο site υπόσχεται να ανιχνεύσει τον Covid 19 ακούγοντας τον βήχα σου.

Το app αποκαλείται Coughvid και έχει αναπτυχθεί από το EPFL’s Embedded Systems Laboratory (ESL) της Ελβετίας. Χρησιμοποιεί AI για να αναλύσει τον ήχο τοιυ ανθρώπινου βήχα και αποφασίζει την πιθανότητα μόλυνσης με Covid 19. Το app είναι διαδικτυακό και μπορεί να τρέξει σε οποιαδήποτε συσκευή με browser που έχει μικρόφωνο. Προς το παρόν πάντως δεν παρέχονται αποτελέσματα στους χρήστες.

Ο ξηρός βήχας είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα και σύμφωνα με τον ΠΟΥ το 67.7% των ανθρώπων που έχουν τον ιό αντμετωπίζουν μεταξύ άλλων και ξηρό βήχα. Η εφαρμογή υπόσχεται ακρίβεια 70% και όλα τα δεδομένα που συλλέγονται είναι ανώνυμα. Θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του τις επόμενες εβδομάδες. Το βρίσκεις εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.