Γνωρίζατε ότι η Microsoft, ακόμη και μετά την εξαγορά της Nokia, ποτέ στη πραγματικότητα δεν διέθεσε ένα feature phone υπό το brand name της; Εκτός φυσικά από μερικά, τα οποία όμως είχαν το brand της Nokia. Αντίθετα το Microsoft brand προοριζόταν για τις Lumia συσκευές, πιθανόν για να ξεχωρίσουν τα feature phones από τα Windows Phones.

Ωστόσο δεν θα κρατούσε πολύ αυτό το σχέδιο. Βάσει ενός πρώιμου πρωτοτύπου που το windowscentral κατάφερε να αποκτήσει στα χέρια του, η εταιρεία ετοίμαζε ένα Microsoft branded feature phone που διέθετε ένα feature phone OS σχεδιασμένο να μοιάζει σαν τα Windows Phone. Ο λόγος για το Microsoft “RM-1182” το οποίο τελικά ακυρώθηκε. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την δουλειά που έριξε η Microsoft στο λειτουργικό της εν λόγω συσκευής για να το κάνει να μοιάζει σαν ένα Windows Phone.

Είχε τα πάντα, από live tiles μέχρι Microsoft Acount integration που σου επέτρεπε τον συγχρονισμό των δεδομένων του λογαριασμού σου, συμπεριλαμβανομένων των επαφών και των emails απευθείας στο τηλέφωνό σου, όπως σε ένα Windows Phone.

Η συσκευή είχε αναπτυχθεί κατά την διάρκεια του 2015, κάτι που σημαίνει ότι το OS είχε σχεδιαστεί για να μοιάζει αρκετά στα Windows10 Mobile. Το κύριο μενού, μοιάζει και έχει πολλές ομοιότητες με την Start Screen στα Windows 10 Mobile. Μπορούσατε ακόμη και να παραμετροποιήσετε το background. Τα tiles ήταν στο περίπου live, κάτι που σημαίνει ότι θα έδειχναν τον αριθμό των ειδοποιήσεων που έχετε από μια εφαρμογή, όχι όμως κάτι περισσότερο από αυτά.

Το τηλέφωνο έρχεται με πολλά ενσωματωμένα apps, όπως τα Phone, SMS, Contacts, Photos, Camera, Alarms, Files και έναν web browser όλα στο μοτίβο των Windows Phones. Επιπλέον συναντούσες και ορισμένες άλλες εφαρμογές, όπως τα Outlook Mail, Calendar, GroupME και OneNote. Δυστυχώς, αυτές οι εφαρμογές δεν λειτουργούν στο 2018. Είχε επίσης ένα πρόσθετο μενού, που έβρισκες μόνο στα Lumia Windows Phones με ένα πλήθος πρόσθετων χαρακτηριστικών.

Έχει ένα quick action center το οποίο εμπνέεται τον σχεδιασμό του από το Notification Center και τα quick actions στα Windows 10 Mobile, προσβάσιμο μόνο από το Settings app. Στην ενότητα Settings έβρισκες τις συνήθεις ρυθμίσεις, με την προσθήκη βέβαια της δυνατότητας ρύθμισης λογαριασμού Microsoft. Είχε όλους τους ήχους που θα μπορούσες να βρεις σε μια Windows 10 Mobile συσκευή, ενώ είχε ακόμη και έναν μοναδικό ήχο boot.. Εξοπλιζόταν με 2.5 ιντσών οθόνη, 1.92MP κάμερα και 1200mAh μπαταρία. Τα περισσότερα features phones έχουν εξαιρετική αυτονομία.

Πως όμως σκόπευε να ονομάσει τη συγκεκριμένη συσκευή η Microsoft; Θα ήταν ένα Lumia handset; Ή μήπως Microsoft Lumia 150; Ίσως το αποκαλούσε Microsoft 150 εγκαταλείποντας το Lumia branding, ή μπορεί να χρησιμοποιούσε μια εντελώς διαφορετική ονομασία. Ωστόσο το όλο project έσβησε απότομα. Τα Lumia 750, 850 και άλλα Microsoft branded smartphones ακυρώθηκαν. Επέζησαν μόνο τα Lumia 550, 650, 950 και 950 XL, πριν σκοτώσει συνολικά τη σειρά Lumia.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.