Πλησιάζουμε στο τέλος του 2023, ωστόσο οι ανακοινώσεις συσκευών δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Αναμένουμε το Nubia Red Magic 9 Pro, τη σειρά Honor 100 όπως και το Realme GT5 Pro.  Μπορεί η απλή έκδοση να έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά ακόμη δεν έχουμε γνωρίσει το Pro μοντέλο.

realme gt5 pro

Σήμερα, η Realme στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Weibo αποκαλύπτει πλήθος στοιχείων για τις εξαιρετικές φωτογραφικές ικανότητες της συσκευής. Όλη η προσοχή δόθηκε στην periscope telephoto camera του Realme GT5 Pro.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή διαθέτει έναν IMX890 αισθητήρα που έχει δημιουργηθεί από τη Sony με μέγεθος 1/1.56 και ανάλυση 50MP, μαζί με υποστήριξη λειτουργίας QBC (Quad Bayer coding) όπου τέσσερα γειτονικά pixels λαμβάνουν μόνο ένα χρώμα και 4-1 pixel binning. Ο αισθητήρας είχε αποκαλυφθεί πριν από ένα χρόνο, σαν μια υλοποίηση για την upper – midrange κατηγορία συσκευών.

 

Όπως εξηγεί και η ίδια η Realme, η λειτουργία του QBC για τη λήψη ενός χρώματος με τέσσερα pixels, σε συνεργασία με το pixel binning, βελτιώνει σημαντικά την ευαισθησία στο φως και έχει την προοπτική να παράξει ορισμένες εξαιρετικές low light φωτογραφίες.

Η Realme αναφέρει ότι είναι η πρώτη περίπτωση όπου αυτός ο αισθητήρας έχει χρησιμοποιηθεί σε μια periscope telephoto camera. Η telephoto του Realme GT5 Pro υποστηρίζει 3x optical zoom, 6x lossless zoom και ως 120X Super Zoom. Βάζοντας έναν τέτοιο μεγάλο αισθητήρα σε μια periscope κάμερα έχει το κόστος του με τη Realme να αναφέρει ότι είναι η πιο ακριβή periscope zoom κάμερα σε smartphone.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της εξίσωσης είναι ο επεξεργαστής και συγκεκριμένα ο Snapdragon 8 Gen 3. Η Xiaomi έχει ήδη λανσάρει τη σειρά Xiaomi 14 στη Κίνα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τόσο πολλά για τις ISP δυνατότητες. Η Realme μας προετοιμάζει βέβαια για μια νέα super light and shadow engine όπως την ονομάζει που αξιοποιεί τις πλήρεις δυνατότητες του Snapdragon 8 Gen 3. Στην ουσία ένα ακόμη καλύτερο HDR mode.

Παράλληλα, το Realme GT5 Pro υποστηρίζει την τεχνολογία DOL-HDR, προσφέροντας εξαιρετικές telephoto φωτογραφίες με όμορφο dynamic range και καλύτερες νυχτερινές λήψεις τηλεφακού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.