Μέχρι σήμερα, γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για τα επερχόμενα smartphones της οικογένειας OnePlus 8. Σε ένα από τα teasers αναφέρεται ότι η επόμενη σειρά θα διαθέτει υψηλής ανάλυσης οθόνη που όμοιά της δεν έχεις ξαναδεί, και ότι σε αντίθεση με το τι έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα σε αυτόν τον τομέα, θα είναι intelligent και adaptive, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η OnePlus.

Ανάμεσα στις υποσχέσεις ότι η νέα 120Hz Fluid Display θα είναι η καλύτερη οθόνη στην οποία θα βάλεις μπροστά από τα μάτια σου το 2020, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι θα κάνει το panel του OnePlus 8 Pro τόσο εξαιρετικό. Εκτός από την 1000+ nits μέγιστη φωτεινότητα και το εξαιρετικό calibration των χρωμάτων, η οθόνη θα προσθέσει και hardware εξαρτήματα που θα επιτρέπουν το μεταβαλλόμενο refresh rate βάσει του τι κάνεις.

Από τη στιγμή που το video στη πραγματικότητα καταγράφεται στα 24fps /30fps, το 120Hz θα ήταν άχρηστο, αλλά η OnePlus έχει προσθέσει μια υλοποίηση (custom motion estimation-motion compensation (MEMC) που μπορεί να κάνει upscale τα πιο χαμηλά frame rates για να ταιριάξουν με το υψηλότερο display refresh rate. Ωστόσο, υπάρχει ένα smartphone που ήδη δείχνει τα πλεονεκτήματα αυτά και δεν είναι άλλο από το Oppo Find X2 Pro.

Όπως επισημαίνει το phonearena.com, η οθόνη των 6.7 ιντσών Ultra Vision του Oppo Find X2 pro μπορεί ήδη να κάνει αυτό που η OnePlus υπόσχεται με την 6.7″120 Hz Fluid Display τεχνολογία. Μεταβαλλόμενο refresh rate βάσει του περιεχομένου που ήδη βλέπεις; Ναι. 120Hz στα 1440p; Ναι. Upscalling frame rate του περιεχομένου για να ταιριάζει με αυτό της οθόνης; Ναι. Αποκαλείται  Ultra Vision engine και είναι ικανή να κάνει upscale το video στα 60fps.

Αξίζει να σας θυμίσουμε και αυτό το clip.

Τόσο η OnePlus, όσο και η Oppo και η Vivo αποτελούν μέλη της ίδια εταιρείας, της BBK Holding, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι παρόμοιες τεχνολογίες εμφανίζονται σε τηλέφωνα των τριών εταιρειών, κάτω από διαφορετικές marketing ονομασίες.

Εκτός από την προαναφερθείσα  6.7″ adaptive 120Hz Ultra Vision display, το X2 Pro έχει επίσης 48MP Sony IMX689 και IMX 586 αισθητήρες, σαν αυτούς που αναμένεται να δούμε στο OnePlus 8 Pro. Με λίγα λόγια, κάποιος χρειάζεται να κοιτάξει το τι προσφέρει το ήδη εξαιρετικό Oppo X2 Pro για να διαπιστώσει πως το OnePlus 8 Pro θα ανταποκρίνεται όταν ανακοινωθεί. Αναφέρουμε τις διαφορές της οθόνης μεταξύ OnePlus 8 Pro και Galaxy S20 Ultra

  • Διάρκεια μπαταρίας: Η επίδραση του 120Hz refresh rate θα είναι καλύτερο με adaptive (OnePlus) frame rate αντί για το “παγωμένο” του S20.
  • 120Hz στην πλήρη 1440p ανάλυση: Ναι στο OnePlus 8 Pro, όχι στο S20 Ultra.
  • Το OnePlus 8 Pro θα μπορεί να κάνει upscale το video σε υψηλότερο frame rate.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι το OnePlus 8 Pro θα παρουσιάζει καλύτερη μπαταρία στο 120Hz mode σε σχέση με το S20 Ultra. To S20 τρέχει πάντα την οθόνη στα 120Hz. Δες για παράδειγμα την 30% περίπου διαφορά στη κατανάλωση ενέργειας μεταξύ του 60Hz και 120Hz στα πιο βασικά σενάρια και θα καταλάβεις γιατί ένα μεταβαλλόμενο refresh rate είναι η πιο έξυπνη επιλογή.

Galaxy S20 Ultra’s 656mW (120Hz) vs 472mW (60Hz) display power consumption

Σύμφωνα με το Anandtech η Samsung δεν επένδυσε σε εξαρτήματα hardware  όπως πρόσθετα MIPI interfaces μεταξύ του SoC και του display controller IC, κάτι που αποτελεί και τον λόγο γιατί η σειρά Samsung galaxy S20 είναι αδύνατο να τρέξει την οθόνη στα 120Hz σε πλήρη QHD+ ανάλυση, σε αντίθεση με την Oppo και το OnePlus 8 Pro, ενώ μένει σε 120Hz πάντα, χωρίς μεταβαλλόμενο refresh rate δηλαδή. Με λίγα λόγια, το OnePlus 8 Pro, θα έχει καλύτερη οθόνη από το S20 Ultra και η απόδειξη, το Oppo Find X2 Pro.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.