Μια νέα αποκεντρωμένη εφαρμογή συνομιλίας, το Berkanan, σου επιτρέπει να συνδεθείς με άλλους χρήστες στην καθημερινότητά σου. Βέβαια, το αν θέλεις να συνομιλήσεις με αυτούς είναι ένα διαφορετικό ζήτημα. 

Το app δημιουργήθηκε από τους Zsombor Szabo και Carmen Claudi Samaki-Hegyes και είναι ένα από τα ελάχιστα chatting apps που δεν διατηρούν καταγραφές των μηνυμάτων των χρηστών. Οι χρήστες του, συνδέονται μεταξύ τους μέσω bluetooth και κάθε συσκευή είναι και ένας ξεχωριστός κόμβος στο δίκτυο, ενώ δεν υπάρχουν κεντρικοί servers. 

“To Berkanan έχει να κάνει με το τώρα και με το που των χρηστών” δήλωσε ο Zsombor. “Θέλαμε να δώσουμε στους χρήστες την ευκαιρία στους χρήστες που βρίσκονται στον ίδιο χώρο να ξεκινούν συζητήσεις και να γνωρίζουν νέα άτομα σε καφετέριες και campus πανεπιστημίων.”

Καθώς η τεχνολογία η οποία βασίζεται το Berkenan είναι αποκεντρωμένη και τοπική ελπίζει το app να γίνει standard στην επικοινωνία σε συνέδρια ή και αίθουσες πανεπιστημίου. Η εμβέλεια είναι περίπου 70 μέτρα τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά είναι δυνατόν να επεκταθεί το πλέγμα χρήσης, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί.

Η ομάδα, έκανε επίσης μια ειλικρινή δήλωση σχετικά με τη πρώτη τους προσπάθεια για μια αποκεντρωμένη bluetooth εφαρμογή: “Αποτύχαμε την πρώτη φορά να ξεκινήσουμε μια dating εφαρμογή που βασίζεται σε Bluetooth”, δήλωσε ο Szabo. “Το feedback που δόθηκε ήταν ότι ήταν πολύ ανατριχιαστικό – ο πιθανός σας σύντροφος θα μπορούσε να είναι εντός εμβέλειας Bluetooth. Το Berkanan ήταν μια λογική συνέχεια και με το iOS 12 και το Bluetooth 5.0 με το εκτεταμένο έυρος χρήσης τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να φτιάξουμε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων όπως αυτή “. 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.