Τα λείψανα δύο μωρών δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν μέσα στο απολίθωμα ενός τυραννόσαυρου ηλικίας 75 εκατομμυρίων ετών, ρίχνοντας νέο φως στη μεταβαλλόμενη διατροφή των αρχαίων αυτών θηρευτών.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science Advances, τα πίσω άκρα δύο μικρών δεινοσαύρων που μοιάζουν με πουλιά και ονομάζονται citipes βρέθηκαν κάτω από τον θώρακα ενός νεαρού γοργόσαυρου, στενού συγγενή του Τυραννόσαυρου rex.

Οι ερευνητές πίσω από τη μελέτη λένε ότι η ανακάλυψη αυτή υποδηλώνει ότι ο νεαρός γοργόσαυρος κυνηγούσε μικρούς, νεαρούς δεινόσαυρους, ενώ παλαιότερα απολιθωμένα στοιχεία δείχνουν ότι ο ενήλικος γοργόσαυρος επιτέθηκε και έφαγε πολύ μεγάλους φυτοφάγους δεινόσαυρους, οι οποίοι ζούσαν σε κοπάδια.

Η δρ Darla Zelenitsky, δήλωσε στο BBC ότι η ανακάλυψη αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη ότι οι τυραννόσαυροι άλλαξαν δραστικά τη διατροφή τους καθώς μεγάλωναν.

Η ίδια δήλωσε: Ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ, ότι η διατροφή τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική μας: Γνωρίζουμε τώρα ότι αυτοί οι έφηβοι τυραννόσαυροι κυνηγούσαν μικρούς δεινόσαυρους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.