Ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην αλλαγή του επικεφαλής του τμήματος συναρμολόγησης της Foxconn, περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο που ίσως εξηγεί την ανωτερότητα ως προς την ποιότητα των iPhone συσκευών σε σχέση με άλλα κινεζικά smartphones.

Ο νέος επικεφαλής του τμήματος συναρμολόγησης του iPhone ανέφερε ότι οι γραμμές παραγωγής που προορίζονται για τις κινεζικές Android συσκευές απαιτούν μόλις 100 εργαζομένους σε κάθε μια, ενώ οι αντίστοιχες γραμμές παραγωγής του iPhone απασχολούν 1.200 εργαζομένους.

Η έμφαση του άρθρου του Bloomberg αφορούσε τον νέο επικεφαλή:

Η Foxconn Technology Group, βασικός συνεργάτης της Apple., διόρισε νέο επικεφαλή για το τμήμα συναρμολόγησης του iPhone μετά από μια ταραχώδη χρονιά στην Κίνα, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες της εταιρείας να προετοιμάσει μια νέα γενιά ηγετών που θα τη βοηθήσουν να πορευθεί στην μετά την πανδημία εποχή.

Ο Michael Chiang ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ότι θα αναλάβει το νέο ρόλο, στο ετήσιο πάρτι της Foxconn με έδρα την Ταϊβάν για το τέλος του έτους την Κυριακή, διαδεχόμενος τον για πολλά χρόνια επικεφαλή Wang Charng-yang αναλαμβάνοντας το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τη συναρμολόγηση του iPhone.

Αξίζει να αναφερθεί, όπως σημειώνει το άρθρο του Bloomberg ότι η αλλαγή στην ηγεσία δεν έγινε εξαιτίας των ταραχών στο κυρίως εργοστάσιο της Foxconn στη Κίνα, με τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων εξαιτίας του ξεσπάσματος της covid, αν και ο  Chiang διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης.

Το άρθρο περιέχει αναφορές σε παλαιότερη συνέντευξή του με τον Chiang, ο οποίος ο ίδιος επισημαίνει ότι για τις κινεζικές Android συσκευές, αναθέτουμε μόλις 100 εργαζομένους ανά γραμμή παραγωγής, χρειαζόμαστε όμως 1.200 για το iPhone, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Apple.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.