Για πρώτη φορά η SpaceX αποκάλυψε το Starlink Mini, το οποίο θα καταφθάσει σε μερικούς μήνες σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Elon Musk. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, η εταιρεία διέθεσε ένα update στο Starlink app, το οποίο φαίνεται να περιλαμβάνει μια σελίδα για το επερχόμενο προϊόν.

Ο Oleg Kutkov, μηχανικός από την Ουκρανία, κατάφερε να κάνει decompile το update και ανακάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Starlink Mini. Στην ουσία αυτές επιβεβαιώνουν ότι το Mini μοντέλο θα είναι μικρότερο και θα αποτελεί μια έκδοση του τρέχοντος εξοπλισμού που θα είναι πιο εύκολη στη μεταφορά. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά ότι το Mini θα έχει περίπου το μέγεθος ενός Macbook της Apple σύμφωνα με έγγραφα της FCC.

Είναι τελικά τα χρήματα ασφαλή στη Revolut;

Μάλιστα, ο ίδιος ο Musk σχολίασε τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο X τονίζοντας ότι ήδη χρησιμοποιεί τη συσκευή και πως γράφει αυτό το post μέσω διαστήματος (εννοεί ότι χρησιμοποιεί ήδη τον εξοπλισμό). Χρειάστηκε λιγότερο από 5 λεπτά να το ρυθμίσω και σίγουρα θα αλλάξει τον κόσμο.

Σε ένα άλλο tweet αποκάλυψε ότι θα κοστίζει το μισό ποσό από τον τρέχοντα εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή στην επίσημη σελίδα του Ελληνικού Starlink το κόστος του εξοπλισμού είναι 349 ευρώ, αν και είχε πέσει στα 250 πριν από μερικές εβδομάδες. Ο νέος εξοπλισμός θα είναι πολύ φθηνότερος, χωρίς να γνωρίζουμε το ακριβές κόστος του προς το παρόν. Όσον αφορά τις ταχύτητες, ο Elon Musk έδειξε ένα speedtest με το νέο πιάτο με ταχύτητες 100Mbps download και 11.5Mbps upload ενώ το latency στα 23ms.

starlink mini

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.