Η TCL βρέθηκε στην έκθεση Society for Information Display (SID) 2024 και παρουσίασε το πρώτο λειτουργικό tri-fold smartphone στον κόσμο. Έχουν περάσει πέντε χρόνια αφότου η εταιρεία παρουσίασε ένα μη λειτουργικό πρωτότυπο με παρόμοιο design το 2019, και από τότε έχουμε δει και άλλες αντίστοιχες υλοποιήσεις από διάφορες εταιρείες.

Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί μια αναδιπλούμενη οθόνη “ελεύθερου τύπου” που ξεδιπλώνεται στις 7.85 ίντσες (αυτή είναι η διαγώνιος), προσφέροντας μια εμπειρία που μοιάζει με tablet, όταν είναι πλήρως ανοιχτή. Το panel έχει τυπική αναλογία διαστάσεων tablet όταν είναι ανοιχτό και υποστηρίζει έναν μοναδικό μηχανισμό αναδίπλωσης που επιτρέπει διαμορφώσεις τόσο σε σχήμα “G” όσο και σε σχήμα “Z”.

TCL Tri-Fold Smartphone 2024

Οι προηγούμενες εκδόσεις αυτού του tri-fold smartphone της TCL είχαν “θέμα” με το εξαιρετικά αυξημένο πάχος. Η εταιρεία φαίνεται να έχει αντιμετωπίσει αυτό το “πρόβλημα”, με το νέο μοντέλο της, καθώς σύμφωνα με την ίδια αυτή η συσκευή έχει πάχος μόλις 427 μικρόμετρα ή 0.427 χιλιοστά.

Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης αυτό που η TCL αποκαλεί σχεδιασμό Sensor Under Panel (SUP), ο οποίος επιτρέπει την τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου μέσω αισθητήρων που είναι τοποθετημένοι κάτω από την οθόνη. Επίσης, επιτρέπει πληρωμές μέσω κινητού και ξεκλείδωμα συσκευών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η κανονική περιοχή της οθόνης όσο και η περιοχή SUP διατηρούν σταθερή πυκνότητα pixel 420ppi για ομοιόμορφη οπτική εμπειρία. Το panel διαθέτει επίσης τεχνολογία LTPO που επιτρέπει στη συσκευή να ρυθμίζει το ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 1Hz και 120Hz και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η ανθεκτικότητα είναι μια άλλη εστίαση, με την TCL να ισχυρίζεται ότι η οθόνη του tri-fold είναι κατασκευασμένη για να αντέξει κανονική χρήση. Τα σχέδια της εταιρείας για την εμπορική διάθεση αυτού του εξωτικού τηλεφώνου παραμένουν ασαφή. Όλα εξαρτώνται από την πίεση που θέτει ο ανταγωνισμός. Όπως είπαμε, δουλεύουν και άλλες εταιρείες σε τέτοιες ιδέες, ενώ κάποιες έχουν παρουσιάσει πρότυπα με 10 ίντσες οθόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.