Η Xiaomi, είναι γνωστή για τα Android smartphones και τα φιλικά προς την τσέπη του καταναλωτή τηλέφωνα – ή τουλάχιστον ήταν. Εκτός των smartphone, η εταιρεία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως έξυπνες οικιακές συσκευές και ποικίλα gadget. Επιχειρώντας την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Xiaomi προχωράει στην κυκλοφορία της πρώτης σειράς ηλεκτρικών οχημάτων της, τα Xiaomi SU7.

Xiaomi SU7 Official

Έχοντας υποβάλει αίτηση για άδεια πώλησης για το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα στην Κίνα, η Xiaomi αποκάλυψε τον σχεδιασμό και τις προδιαγραφές των SU7. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα SU7 και SU7 Max βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ η κατασκευή τους έχει ανατεθεί στον όμιλο BAIC Group με έδρα το Πεκίνο. Αν και αυτά τα αυτοκίνητα μοιράζονται στοιχεία, υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές, όπως οι διαφορετικές τεχνολογίες μπαταριών και η μέγιστη ταχύτητα που στο απλό αγγίζει τα 210km/h και στο Max φτάνει τα 265km/h. Επιπλέον, το SU7 έχει βάρος 1.980 kg, ενώ το SU7 Max ζυγίζει 2.205kg.

Οι διαστάσεις του Xiaomi SU7 είναι 4.997 x 1.963 x 1.455mm – 1.440mm χωρίς τον αισθητήρα LiDAR. Οι αναμενόμενες επιλογές κίνησης περιλαμβάνουν ένα μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) με κινητήρα 220kW και ένα μοντέλο με κίνηση σε όλους τους τροχούς (AWD) με διάταξη κινητήρα 275kW + 220kW. Το μεταξόνιο έχει μήκος 3.000mm. Αναφέρεται επίσης μια παραλλαγή με την ονομασία SU7 Pro, αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομερείς προδιαγραφές.

Xiaomi SU7 Official

Μια βασική πτυχή των SU7 και SU7 Pro είναι το όραμα της εταιρείας για το ενοποιημένο οικοσύστημα υπό τις κατευθυντήριες αρχές “Human X Car X Home”. Η Xiaomi στοχεύει να ενσωματώσει όλες τις εμπειρίες σε ένα συνεκτικό οικοσύστημα, γνωστό ως HyperOS. Αυτό το ανθρωποκεντρικό λειτουργικό σύστημα έχει σχεδιαστεί για να συνδέει προσωπικές συσκευές, αυτοκίνητα και έξυπνα οικιακά προϊόντα. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ρητά η χρήση του HyperOS στα SU7, οι ενδείξεις υποδηλώνουν έντονα τη συμπερίληψή του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το HyperOS είναι ένα ενιαίο branding και το λειτουργικό σύστημα που τρέχει στα smartphones της Xiaomi μπορεί να διαφέρει από αυτό στο πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας. Το HyperOS περιλαμβάνει τα “HyperOS Mobile” και “HyperOS IoT” και η συγκεκριμένη κατηγορία για το έξυπνο αυτοκίνητο παραμένει αβέβαιη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.