Ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε μια φωτογραφία της εικόνας του Ιησού με βάση την Ιερά Σινδόνη. Η Σινδόνη του Τορίνο γνωστή και ως Ιερή Σινδόνη είναι ένα σεντόνι από λινό ύφασμα που φέρει την αχνή εικόνα ενός ανθρώπου στο μπροστινό και στο πίσω μέρος.

jesus

Η πρώτη καταγεγραμμένη ημερομηνία της Σινδόνης στην ιστορία είναι το 1354, όταν εκτέθηκε σε ένα χωριό της βόρειας Γαλλίας.

Ωστόσο, το 1389, αναφέρθηκε ότι πρόκειται για πλαστογραφία και μια άλλη μελέτη τη δεκαετία του 1980 τη χρονολόγησε από το 1260 μ.Χ. έως το 1390 μ.Χ. περίπου. Ωστόσο, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Heritage Journal το 2022, με τη χρήση ακτίνων Χ προσδιόρισε ότι το λινό αυτό ύφασμα είναι στην πραγματικότητα 2.000 χρόνων.

Νέο malware μπορεί να κλέψει στοιχεία καρτών από το NFC chip!

Η φωτογραφία δείχνει έναν άνδρα με μαλλιά που φτάνουν μέχρι τους ώμους, μαζί με γενειάδα, βασικά είναι ακριβώς όπου μας έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα οι περισσότερες εικόνες του Ιησού. Ο άνδρας φαίνεται επίσης να έχει κοψίματα στο πρόσωπο και το σώμα του, τα οποία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν τη σταύρωση του Χριστού. Από την άλλη, αρκετοί αμφισβητούν την Σινδόνη και λόγω της μορφολογίας του προσώπου, καθώς στην περιοχή οι άνθρωποι δεν είχαν αυτή την εμφάνιση. Μάλιστα, τρεις ακόμα μελέτες έχουν γίνει στην Σινδόνη, που δείχνουν πως δημιουργήθηκε αρκετούς αιώνες πριν τον θάνατο του Χριστού. Η μελέτες έγιναν σε πανεπιστήμια της Ζυρίχης, της Αριζόνα και τη Οξφόρδης, με διαφορετικούς τρόπους χρονολόγησης. Τα δεδομένα έδειξαν πως η Σινδόνη κατασκευάστηκε κάπου ανάμεσα στο 595μ.Χ,. και το 795μ.Χ.

ιερά σινδόνη
Η ρεαλιστική εικόνα του Χριστού που δημιουργήθηκε από το Midjourney βασισμένη στο ύφασμα (Daily Express/ Midjourney)

Το ότι η Ιερά Σινδόνη εμφανίστηκε πρώτη φορά στο κοινό το 1354, ενισχύει τις υποψίες πως είναι κατασκευασμένη αρκετά μετά από την σταύρωση του Χριστού. Άλλωστε, η πλειοψηφία των χρονολογήσεων που έχει γίνει, δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι αρκετά μετά την εποχή που θα έπρεπε και μόνο μία να δείχνει πως είναι 2.000 ετών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.