Η άφιξη του Snapdragon 8 Gen 2 θα φέρει μια πληθώρα ισχυρών Android smartphones μέσα στο 2023. Πρόκειται για έναν επεξεργαστή, κατασκευασμένος από την TSMC, στα 4nm, με το εργοστάσιο να αναφέρει ότι η νέα αρχιτεκτονική θα είναι κατά 35% πιο γρήγορη και θα καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τον Snapdragon 8 Gen 1. Καθώς τα nm μειώνονται και τα transistors αυξάνονται, τόσο καλύτερες επιδόσεις και μικρότερη κατανάλωση επιτυγχάνεται.

iQOO 11

Ένα από τα νέα Android smartphones που εξοπλίζονται με τον Snapdragon 8 Gen 2 είναι το iQOO 11 5G. Έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του στη Κίνα, με το MySmartPrice να γίνεται αποδέκτης ενός screenshot με τις επιδόσεις του στο AnTuTu και τη συσκευή να σημειώνει 1.323.820. Πιο συγκεκριμένα 270.987 points για το CPU, 607.822 για την GPU, ενώ το AnTuTu δίνει 244.782 points για τη μνήμη και 200.229 points στo user experience.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το iQOO 11 5G έρχεται εξοπλισμένο με UFS 4.0 storage και LPDDR5X RAM. Τα δυο τηλέφωνα που η συσκευή κατάφερε να ξεπεράσει είναι τα Asus ROG Phone 6 και Asus ROG Phone 6 Pro με 1.117.968 και 1.110.082 αντίστοιχα. Εν ολίγοις, προς το παρόν η συσκευή είναι ίσως το πιο γρήγορο Android smartphone που υπάρχει.

Το πονηρό trick της Google επιτρέπει ενεργοποίηση της τοποθεσίας σε όλες τις υπηρεσίες

Να σημειωθεί, ότι η Samsung ετοιμάζει μια υπερχρονισμένη έκδοση του εν λόγου chip για την συγκεκριμένη οικογένεια που θα κατασκευαστούν από τα εργοστάσια της Samsung. Ο υψηλής απόδοσης Cortex X-3 στην TSMC έκδοση του chip θα βρίσκεται στα 3.2Ghz, ενώ στη Samsung έκδοση θα αγγίζει τα 3.32 Ghz.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.