Η Microsoft προέβη στην επίσημη αποκάλυψη ενός νέου store το οποίο σκοπεύει να διαθέσει μαζί με τα Windows 11 αργότερα φέτος. Το νέο app store υιοθετεί ένα νέο fluid design και εισέρχεται σε φάση preview μαζί με τα Windows 11 την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν θα διατεθεί, παρά μόνο το ερχόμενο Φθινόπωρο. Θα αποκαλείται Microsoft Store, όχι Windows Store.

Ήδη σημαντικοί συνεργάτες της Microsoft δείχνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτό, όπως η Adobe η οποία θα προσφέρει τη σουίτα Creative cloud, ενώ δεν απουσιάζουν τα Zoom και Disney Plus. Η Microsoft θα προσφέρει, το Σημειωματάριο, τη Ζωγραφική και το Microsoft Teams μέσω του Store, ενώ όσοι developers το επιλέξουν θα μπορούν να διατηρήσουν το 100% των κερδών, δεν θα παίρνει δηλαδή προμήθεια.

Μια άλλη μεγάλη έκπληξη. Το νέο Microsoft Store θα περιλαμβάνει επίσης Android apps τα οποία θα μπορούν να τρέχουν στο Windows 11 PC σου, χάρη στη συνεργασία με την Amazon και την Intel Bridge τεχνολογία.

Σε ένα blog post, η Microsoft μας γνωρίζει και μερικά άλλα features. Αν ένα website θέλει να εγκαταστήσει μια εφαρμογή θα μπορεί αυτόματα να κάνει pop up το Microsoft Store προκειμένου να διαχειριστεί την εγκατάσταση. Μάλιστα, τα listings των εφαρμογών θα έχουν επιμελημένες περιγραφές για apps που η Microsoft θεωρεί σημαντικά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.