Η Google ανακοίνωσε τα σχέδια μετάβασης των χρηστών της δημοφιλούς εφαρμογής file syncing, Backup and Sync σε ένα ολοκαίνουργιο και ενοποιημένο app, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν τόσο οι απλοί  οικιακοί χρήστες, όσο και οι επιχειρήσεις. Αποκαλείται Drive for desktop, με την Google να αναμένεται να ξεκινήσει τη μετάβαση των χρηστών από τις 19 Ιουλίου. Η εταιρεία, ενθαρρύνει όσους χρησιμοποιούν το Backup and Sync να πραγματοποιήσουν την μετάβαση πριν από την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το επίσημο post της Google που εξηγεί τον desktop Drive client, το app θα είναι αρκετά γνωστό σε οποιονδήποτε έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις υπηρεσίες της Google. Το Drive for desktop θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε αρχεία και φωτογραφίες που αποθηκεύονται στο cloud και θα μπορείς να συγχρονίσεις οποιαδήποτε αρχεία επιλέξεις στο background ώστε να είναι πάντα ενημερωμένα. Παράλληλα, η Google επισημαίνει ότι η εφαρμογή μπορεί να συγχρονίσει εξωτερικές συσκευές αποθηκευτικού χώρου, όπως flash drives στο Drive, ενώ δεν θα απουσιάζει και η δυνατότητα να μπορείς να επιλέξεις που θα αποθηκεύσεις τις φωτογραφίες και τα video σου, στο Drive ή στο Google Photos.

Η Google θα ξεκινήσει τη μετάβαση των χρηστών του Backup and Sync την επόμενη Δευτέρα, 19 Ιουλίου. Το χρονοδιάγραμμα της μετάβασης έχει ως εξής:

  • 19 Ιουλίου 2021: Το Backup and Sync θα αρχίσει να παρουσιάζει τη διαδικασία μετάβασης, για να βοηθήσει τους χρήστες να μεταβούν στο Drive for desktop.
  • 18 Αυγούστου 2021: Οποιοιδήποτε χρήστες βρίσκονται στο Backup and Sync θα αρχίζουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις που θα τους κατευθύνουν να πραγματοποιήσουν την μετάβαση στο Drive for desktop.
  • 1η Οκτωβρίου 2021: Όποιοι χρήστες βρίσκονται ακόμα στο Backup and Sync, δεν θα μπορέσουν να συνδεθούν. Για να συνεχίσει ο συγχρονισμός με το Drive και το Google Photos, οι χρήστες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση στο Drive for desktop.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.