Η ιδέα για τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής λύση πληρωμών γνωστής ως European Payments Initiative (EPI), επιστρέφει με στόχο να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι που βρίσκεται ήδη σε διαδικασία υλοποίησης. Σχέδιο υπήρχε και για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχήματος καρτών, το οποίο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα σήματα Visa και Mastercard ωστόσο έπεσε στο κενό.

Αντί όμως για ένα πλαστικό με τα χρώματα της Ευρώπης, ο στόχος πλέον είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από το ευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι (EU Digital Wallet), με την ολοκλήρωσή του να λαμβάνει χώρα το 2026 και ανάδοχος εταιρεία να είναι η Netcompany-Intrasoft.

Όλες οι συσκευές που είναι συμβατές με το δίκτυο 5G της Cosmote: Τι κάνεις στις μη υποστηρίζομενες

Σύμφωνα με τον Βαλίλη Τσιατσιάμη, της Netcompany-Intrasof, θα παρέχει τη δυνατότητα πληρωμών καθιστώντας το ψηφιακό πορτοφόλι ταυτοποίησης και πορτοφόλι πληρωμών, αντικαθιστώντας ακόμα και τα Apple Wallet και Google Wallet.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του θα είναι η αυξημένη ασφάλεια, η ορθή χρήση των προσωπικών δεδομένων βάσει των πρωτοκόλλων της ΕΕ, ευκολία στις διασυνοριακές συναλλαγές, ενώ για τις τράπεζες θα σημάνει επέκταση σε νέες αγορές, καθώς θα επιτρέπει την εξυπηρέτηση των πελατών τους σε διαφορετικές χώρες της ΕΕ. Πάντως για να υλοποιηθούν όλα αυτά, απέχουμε ακόμη αρκετά, καθώς όπως αναφέρουν πηγές του κλάδου χρειάζεται βούληση και συναίνεση για να γίνει το ευρωπαϊκό όραμα πράξη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν φθάνει που όλα μας τα λεφτά τα έχουμε βάλει στις ιδιωτικές τράπεζες κυρίως των 2-3 μεγάλο νταβαντζιδων Εβραίων του πλανήτη Ροθ ροκ κτλ τωρα θα δεχτούμε και ψηφιακά πορτοφόλια και αργότερα μόνο ψηφιακό χρήμα που το ελέγχουν αυτοί οι λίγοι νταβαντζιδες μας; Υποτίθεται ότι ο άνθρωπος είναι λογικό ον έτσι; Σκ@τ@ στα μούτρα του λογικό ον είναι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.