Η Microsoft εργάζεται σε ένα νέο design για τη διεπαφή χρήστη του app picker όταν προσπαθείτε να ανοίξετε ένα αρχείο στα Windows 11. Στην πιο πρόσφατη έκδοση που κυκλοφόρησε στους Insiders στο κανάλι Dev, το build 22563, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη νέα διεπαφή χρήστη, η οποία φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο με το νέο λειτουργικό.

Ο νέος σχεδιασμός αντικαθιστά τις έντονες γωνίες και το αδιαφανές λευκό φόντο με ένα νέο παράθυρο που χρησιμοποιεί ημιδιαφανές φόντο, στρογγυλεμένες γωνίες, και ακολουθεί τη ρύθμιση θέματος ανοιχτού/σκούρου του συστήματος. Είναι ένα ακόμη βήμα για να γίνει το λειτουργικό σύστημα πιο συνεπές οπτικά, ακολουθώντας τα βήματα του νέου Task Manager που προστέθηκε στο build 22557 των Windows 11.

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται ViVeTool, το οποίο σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τα αναγνωριστικά λειτουργιών στα Windows. Τα αναγνωριστικά λειτουργιών χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών και συχνά προστίθενται προτού οι λειτουργίες είναι πλήρως έτοιμες για χρήση.

Η Microsoft χρησιμοποιεί επίσης αναγνωριστικά λειτουργιών για τη δοκιμή A/B συγκεκριμένων λειτουργιών, όπου ορισμένοι χρήστες θα βλέπουν μια συμπεριφορά και άλλοι θα βλέπουν μια άλλη. Μια πλήρης λίστα αλλαγών αναγνωριστικού χαρακτηριστικών στην πιο πρόσφατη έκδοση μπορείτε να βρείτε στο GitHub, την οποία κοινοποιεί ο προγραμματιστής Rafael Rivera.

Για να ενεργοποιήσετε το νέο εργαλείο επιλογής εφαρμογών των Windows 11, πραγματοποιήστε λήψη και εξαγωγή του ViVeTool και, στη συνέχεια, εκτελέστε μια γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή σε αυτόν τον φάκελο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή vivetool addconfig 36302090 2 για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να προσπαθήσετε να ανοίξετε ένα αρχείο και να δείτε το νέο εργαλείο επιλογής εφαρμογής. Λάβετε υπόψη ότι το εργαλείο επιλογής εφαρμογών εμφανίζεται μόνο για επεκτάσεις αρχείων που δεν έχουν ήδη συσχέτιση των αρχείων με κάποια προεπιλεγμένη εφαρμογή ή εάν έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα μια νέα εφαρμογή που μπορεί να χειριστεί ορισμένα αρχεία ή πρωτόκολλα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η παραβίαση των αναγνωριστικών χαρακτηριστικών μπορεί να προκαλέσει αστάθεια, ακόμη περισσότερο από ό,τι συνήθως με τις εκδόσεις του Windows Insider. Αν και αυτή είναι μια σχετικά μικρή αλλαγή, θα μπορούσε να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα. Είναι πιθανό ότι αυτό το νέο εργαλείο επιλογής εφαρμογών σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους Insiders των Windows 11.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.