Σε μια κίνηση επαναπροσδιορισμού της επωνυμίας της στα τέλη του 2023, η Google παρουσίασε το “The Bot” ως το νέο πρόσωπο του Android, φέρνοντας μια νέα ατμόσφαιρα στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα. Αν και οι συσκευές Samsung Galaxy και Pixel υιοθέτησαν γρήγορα τα animation εκκίνησης με την ανανεωμένη μασκότ, μια νέα τάση εμφανίστηκε με την εισαγωγή ενός τρισδιάστατου λογότυπου εκκίνησης του Android σε επιλεγμένα smartphones.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στη σειρά Galaxy S24 νωρίτερα φέτος, το ανανεωμένο λογότυπο Android και το λεκτικό σήμα στα λογότυπα εκκίνησης σηματοδότησε την πρώτη σημαντική αλλαγή στο branding “Powered by Android” από την αναμόρφωση του Android 10 το 2020. Σύντομα ακολούθησε μια πιο εντυπωσιακή αλλαγή, με μια τρισδιάστατη απεικόνιση του “The Bot” που τοποθετείται κάτω από το λεκτικό σήμα “Powered by Android” σε ορισμένα μοντέλα Pixel και Galaxy.

Αυτή η εξελιγμένη παραλλαγή παρουσίαζε μια σαφώς τρισδιάστατη αισθητική και αρχικά εντοπίστηκε στο Honor Magic 6 Pro. Επίσης, το Xiaomi 14 Ultra αγκάλιασε το ενημερωμένο λογότυπο, αν και με ένα πεπλατυσμένο σχέδιο που μοιάζει με τα αντίστοιχα των Pixel και Galaxy, αν και σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Παρά τα παραπάνω παραδείγματα, δεν φαίνεται να πλησιάζει η ευρεία υιοθέτηση αυτής της νέας παραλλαγής του λογότυπου του Android στην οθόνη εκκίνησης των smartphone. Αν και εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στο Xiaomi 14 Ultra, παραμένει απών από άλλες συσκευές της εταιρείας, όπως το κανονικό Xiaomi 14, και πρόσφατα ανακοινωθέντα τηλέφωνα, όπως το Nothing Phone (2a) και το OnePlus 12.

Παρ’ όλα αυτά, η εισαγωγή του ανανεωμένου λογότυπου του Android σε αυτόν τον περιορισμένο αριθμό συσκευών αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους χρήστες, σηματοδοτώντας μια πιθανή αλλαγή στην οπτική ταυτότητα του Android σε διάφορες μάρκες smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.