Η Google τελευταία φορά, είχε ανανεώσει το design του Play Store website πριν από πολλά χρόνια και ως εκ τούτου, χρειαζόταν μια ανανέωση. Και πλέον το κάνει επίσημα. Πρόκειται για ένα ριζικά ανανεωμένο design, το οποίο βρίσκεται σημαντικά κοντά στο Play Store app.  Το γκρι background απουσιάζει και πλέον στη θέση του κάνει πιο έντονη την εμφάνισή του το άσπρο στοιχείο.

Φυσικά, εύκολα κάποιος θα μπορούσε λανθασμένα να περάσει το νέο design σαν του Android Play Store app, ωστόσο αποτελεί μια web εμπειρία. Το λογότυπο του Play Store βρίσκεται στην πάνω αριστερή γωνία. To γκρι background απουσιάζει και η περίπλοκη sidebar δίνει τη θέση της σε μια λύση πλοήγησης στη κορυφή, που σου δίνει γρήγορη πρόσβαση σε τέσσερα κύρια sections, Games, apps, movies και books.

Όταν θα εισέλθεις στο apps ή games section, μπορείς να φιλτράρεις τα αποτελέσματα, βάσει τύπου συσκευής, όπως, phone, tablet, TV, Chromebook, watch και car apps.

Το περιεχόμενο της sidebar στα αριστερά δεν έχει εξαφανιστεί. Απλά η Google μετακίνησε τα πάντα στο μενού της εναλλαγής λογαριασμού, στη πάνω δεξιά γωνία, εκεί όπου θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στη βιβλιοθήκη, στις συσκευές σου, στις συνδρομές σου, στις μεθόδους πληρωμής, στο ιστορικό παραγγελιών, στη δραστηριότητα, στα settings και σε άλλο περιεχόμενο.

Η σελίδα κάθε εφαρμογής, αποτελεί βασικά μια μεγεθυμένη mobile έκδοση του Play Store, ενώ η εμπειρία της αναζήτησης έχει ριζικά βελτιωθεί. Θα λαμβάνεις περισσότερες auto complete προτάσεις όταν θα ξεκινάς να πληκτρολογείς τον όρο που αναζητάς, Γενικότερα ο ανασχεδιασμός ήταν κάτι που χρειαζόταν το Play Store website, αν και τείνει ήδη να θεωρηθεί ξεπερασμένο, αν σκεφθείς ότι στο Android έχουμε από τώρα τα πρώτα ψήγματα του Material You. Το νέο design αποτελεί μια server side αλλαγή και δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πότε θα καταφθάσει σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.