Κάθε χρόνο διάφορες ιστοσελίδες και ομάδες δημοσιογράφων τεχνολογίας, όπως το iFixit και το TechInsights προβαίνουν σε αποσυναρμολογήσεις συσκευών και υπολογισμό του κόστους των εξαρτημάτων. Αν και ποτέ δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, μας δίνουν όμως μια πολύ καλή άποψη για το πραγματικό κόστος του smartphone. Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση του  TechInsights και του NBC News, η οθόνη των 6.5 ιντσών που συναντούμε στο iPhone 11 pro Max στοιχίζει περίπου στην Apple 66.50 δολάρια.

Όσον αφορά την Samsung μπαταρία στο εσωτερικό του smartphone αυτή αγγίζει τα 10.50 δολάρια. Έπειτα, έχουμε το τριπλό σύστημα κάμερας, που βγάζει όλες αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες στη συγκεκριμένη γενιά, με το κόστος εδώ να ανέρχεται στα 73.50 δολάρια. Το υπόλοιπο hardware, με τον επεξεργαστή, το μόντεμ, τη μνήμη καθώς και τα boards που τα στεγάζουν, αγγίζουν τα 159 δολάρια στο σύνολο. Και όλα τα υπόλοιπα, καλώδια και λοιπά μικροεξαρτήματα φθάνουν τα 181 δολάρια.

Το συνολικό κόστος; 490.50 δολάρια. Πολύ λιγότερα από την retail τιμή της συσκευής. Να σημειώσουμε όμως ότι η τιμή ενός smartphone σαν το iPhone περιλαμβάνει και το κόστος της κατασκευής και της συναρμολόγησης, τα έξοδα shipping των smartphones, το software, το marketing, όπως και τα κόστη του R&D. Το να βάλουμε μια τιμή σε αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Με πληροφορίες από digitaltrends.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.