Όπως όλοι γνωρίζουμε το Google Earth είναι αυτό που επιτρέπει σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη να ανακαλύψουν κάθε πτυχή του κόσμου μας, από δρόμους, χωριά τοπία και πολλά άλλα.

Αυτό που δημιούργησαν επιστήμονες από το University College του Λονδίνου (UCL) και το European Synchrotron Radiation Facility (ESRF) στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, επιτρέπει στους γιατρούς να δουν κάθε πτυχή της ανθρώπινης καρδιάς, ώστε να διακρίνουν μια υγιή από μια ασθενή και να μάς σώσουν από την Νο1 αιτία θανάτου, παγκοσμίως.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Radiology αποτελεί ουσιαστικά τον άτλα του βασικού ζωτικού μας οργάνου και αποκαλύπτει την διαφορά μεταξύ μιας υγιούς καρδιάς και μιας που ασθενεί.

Και τα δυο δείγματα ανήκαν σε νεκρούς ασθενείς που ήταν δότες οργάνων.

Η υγιής καρδιά χτυπούσε σε λευκό άνδρα χωρίς καρδιακό πρόβλημα, ο οποίος απεβίωσε στην ηλικία των 63 ετών. Η ασθενής ήταν λευκής γυναίκας που πέθανε στα 87 της χρόνια και είχε ιστορικό ισχαιμικής νόσου. Είχε υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) και κολπική μαρμαρυγή (ακανόνιστος και συχνά πολύ γρήγορος καρδιακός ρυθμός).

Η ισχαιμική καρδιακή νόσος είναι η αιτία για το 16% (8.900.000) όλων των θανάτων που καταγράφονται κάθε χρόνο.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video, ενώ η υγιής καρδιά έχει ένα σαφώς καθορισμένο σχήμααυτή που ασθενεί είναι πιο στρογγυλή, με μαραμένα αγγεία και μυϊκές ίνες.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.