Η πρώτη developer preview του Android 13 μόλις κυκλοφόρησε στα Pixels και προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες ενδείξεις σχετικά με την εστίαση της Google για τη φετινή μεγάλη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αναβαθμισμένες επιλογές theming και λειτουργίες προστασίας της ιδιωτικότητας και πλήθος back-end αλλαγών.

Android 13

Μετά την μεγάλη εστίαση στο Material You με το Android 12, το Android 13 επεκτείνει τα δυναμικά εικονίδια εφαρμογών σε όλες τις εφαρμογές του smartphone και όχι μόνο στις εφαρμογές Google. Με λίγα λόγια, τα εικονίδια των εφαρμογών θα παίρνουν το χρώμα από το wallpaper αρκεί ο developer της εφαρμογής να της έχει δώσει ένα συμβατό μονοχρωματικό εικονίδιο. Το feature δεν θα έρθει μόνο στα Pixel smartphones, καθώς η Google συνεργάζεται με τους υπόλοιπους κατασκευαστές για να έρθει και στις υπόλοιπες συσκευές.

Υπάρχουν επίσης αλλαγές στο πως το Android διαχειρίζεται τα permissions. Για παράδειγμα, θα μπορείς να μοιραστείς φωτογραφίες και video με ένα app χωρίς το app να χρειαστεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες στη συσκευή. Και αυτό έρχεται σε όλα τα Android 11 και άνω smartphones.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης πολλές άλλες αλλαγές  λιγότερο εμφανείς στην καθημερινή χρήση. Για παράδειγμα, μια νέα άδεια Wi-Fi θα επιτρέπει στις εφαρμογές να ανακαλύπτουν και να συνδέονται σε σημεία Wi-Fi χωρίς να χρειάζονται δικαιώματα τοποθεσίας και οι γλωσσικές προτιμήσεις θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να καθορίζονται ανά εφαρμογή.. Η Google αναφέρει επίσης ότι συνεχίζει να επενδύει στο Project Mainline για την παροχή περισσότερων ενημερώσεων μέσω του Google Play και όχι σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.