Η Geely παρουσίασε μια νέα μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα η οποία έχει αυτονομία πάνω από 1.000.000 χιλιόμετρα, με τη ζωή της να φθάνει ως και τα 50 χρόνια. Δεν θα ξέρεις τι να πρωτοαγαπήσεις από την εν λόγω μπαταρία. Φορτίζει πιο γρήγορα, λειτουργεί καλύτερα σε κρύο περιβάλλον και αντέχει την κακομεταχείριση.

Hackers διέρρευσαν 10 δισεκατομμύρια κωδικούς! Ήρθε η ώρα να αλλάξεις

Η κινεζική αυτοβιομηχανία αναφέρει ότι μπορεί να φορτιστεί 3.500 φορές κάτι που αντιστοιχεί σε 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με ελάχιστη επίπτωση στην εμβέλεια της μπαταρίας. Η παρατεταμένη διάρκεια χρήσης της, θα μειώσεις τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ παρουσιάζει ενεργειακή πυκνότητα 192Wh/kg όντας κατά 40% μικρότερη από μια μπαταρία ίδιου τύπου.

Ένα άλλο μεγάλο ατού της εν λόγω μπαταρίας είναι ότι δεν αναφλέγεται με κανέναν τρόπο, με την Geely να φθάνει να την πυροβολεί με σφαίρα 5.8 χιλιοστών για να δείξει ότι δεν αναφλέγεται. Σε αυτό βοηθά ένα στρώμα αλουμινίου, το οποίο αν τρυπηθεί η μπαταρία θα ενωθεί αυτόματα στο διάφραγμα της μπαταρίας για να δημιουργήσει ένα μονωτικό στρώμα, αποτρέποντας βραχυκυκλώματα και θερμικά φαινόμενα διαφυγής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.