Μια πρώτη ματιά στις νέες ταυτότητες που θα κληθούμε να προμηθευθούμε σύντομα, με την έκδοση να ξεκινάει μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μια ταυτότητα η οποία θα έχει το μέγεθος πιστωτικής κάρτας και το κόστος της θα αγγίζει τα 10 ευρώ.  Η έκδοσή της θα γίνεται στα αστυνομικά τμήματα της χώρας όπου θα μπορεί να λαμβάνονται και οι φωτογραφίες σε αυτά.

Οι νέες ταυτότητες δεν θα μπορούν να τσαλακωθούν, οι διαστάσεις τους θα αγγίζουν τα 85.6 x 54 mm ± 0.75mm και θα λύσουν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα όπου πολλές υπηρεσίες δεν δέχονταν τις Ελληνικές ταυτότητες. Θα είναι παραπλήσιες με αυτές που υπάρχουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τα δεδομένα της θα αποθηκεύονται σε έναν κεντρικό server στον οποίο πρόσβαση θα έχουν μόνο οι αρχές.

Στα αστυνομικά τμήματα τέλος θα υπάρχουν υπολογιστές, που θα λαμβάνουν βιομετρικά και ψηφιακά την υπογραφή του πολίτη στο tablet. Και όχι, δεν θα διαθέτουν σύστημα γεωντοπισμού. Είναι αστεία πράγματα να πιστεύουμε σε τέτοιες θεωρίες το 2023 από τη στιγμή που κουβαλάμε συνεχώς μαζί μας το κινητό, το οποίο παρακολουθεί συνεχώς την τοποθεσία μας για να μας προσφέρει υπηρεσίες όπως τη κίνηση στα Google Maps και πλήθος άλλων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

49 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γελοιοτητες!!! Αφού όλα θα γράφονται πάνω στην ταυτότητα γιατί να υπάρχει το τσιπ; Απλώς μαθαίνουν τον κόσμο σιγά σιγά μέχρι να του επιβάλουν με νόμο και υποχρεωτικά το τσιπ στο σώμα… Θα το κάνουν μην αμφιβάλλετε στο ελάχιστο… Εγώ αυτήν θα την πάρω οκ αλλά όταν έρθει η ώρα να με υποχρεώσουν να βάλω τσιπ στο σώμα όποιος έρθει ας έχει κάνει τη διαθήκη του πρώτα… Αν γίνουν γρήγορα τα γεγονότα και τα ζήσω μπορεί να γίνουν και σε 100-200 χρόνια όποτε θα έχω κάνει εγώ τη διαθήκη μου και όλα οκ… Χαχα…

 2. Είναι μεγάλη πλάνη να πιστεύει κανείς ότι σήμερα μπορεί να προδώσει τον Χριστό και αύριο να αντισταθεί στο τελικό . Διαταγή θα λάβεις και θα τρέξεις ,με τον έλεγχο του νου και την τεχνίτη νοημοσύνη, ως πλήρως ελεγχόμενος και υποταγμένος , να μην έχουμε αυταπάτες ,ο Θεός δεν ξεγελιέται.

 3. Φίλε το κινητό έχεις ευχέρεια να το καταργήσεις ή να το απενεργοποίησης την ταυτότητα όμως όχι, έχει μεγάλη σημασία, έχεις επιλογή- ελευθερία να κάνεις αυτό που θέλεις. Στην ταυτότητα όμως Άλλοι θα αποφασίζουν και θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα όποτε και όπως θέλουν.

 4. Την ταυτότητα μπορείς να την αφήσεις σπίτι και να την έχεις ψηφιακά στο τηλέφωνο

 5. Όταν έχουμε τα δεδομένα για το RFID αν ποτέ θα δώσουν τότε θα υπάρχει ανάλυση. Όπως επίσης και για την εταιρία που θα αναλάβει το έργο

 6. Η υπόνοια πως θα υπάρχει gps στην καρτα ειναι γελοία και αποπροσανατολιζει. Η ουσια ειναι πως με την συγκατάθεση μας και την ταυτοχρονη παραλαβη της καρτας του πολιτη θα δώσουμε προσβαση σε ολες τις βασεις δεδομενων, αφού ηδη θα εχουν ενοποιηθει σε μια και θα ειναι δυνατη η συγκεντρωση αναρίθμητων ποσοτικων και ποιοτικών χαρακτηριστικων της προσωπικης μας ζωης που θα αντλουνται με ανεση και διχως προηγουμενη εγκριση μας. Εκχωρωντας ολα τα δικαιωματα μας στην εκάστοτε κυβερνηση και φυσικα στον δημιουργο και διαχειριστή του συστήματος

 7. Μιλάμε για της νέες ταυτότητες τη κονομησανε για να βάλουμε στα τμήματα φωτογραφικές μηχανές όλα για το χρήμα πόσο προμήθεια θα πάρουνε

 8. Κοίτα εγώ ζω στο εξωτερικό το μεγαλύτερο διάστημα, εκεί είναι στάνταρ εξοπλισμός του πολίτη.

 9. Είμαι γεννημένος το 1986 από 7 μηνών Γερμανία. Ξεκίνησε η Ελλάδα να παίρνει μπρος μανιβέλα αλλά θα πάρει στο τέλος. Πχ. Στα 5 ήμουν στην αγορά με την γιαγιά μου κ θυμάμαι ότι τις σακούλες τις πληρώναμε το1991.

 10. Προς όποιον έγραψε αυτό το πληρωμένο άρθρο, προφανώς παρόλο που θεωρητικά είσαι γνώστης της τεχνολογίας (για κανένα κινητό ίσως) μάλλον δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί το rfid. Δεν λέει κανείς ότι έχει gps για να μας εντοπίζουν, έχει το rfid όμως που στηρίζεται στην χωρίς ενέργεια (μπαταρία) λειτουργία που αποστέλλει δεδομένα στον πομποδέκτη από μεγάλη απόσταση η οποία μπορεί να είναι αρκετά μέτρα. Για ποιον λόγω δεν έχει nfc που είναι ίδια φιλοσοφίας τεχνολογία αλλά λειτουργεί στους 5-15 εκατοστά; Φυσικά για να μπορεί να σε παρακολουθεί. Το κράτος τα δεδομένα της κινητής δεν μπορούν να τα πάρουν παρά μόνο μέ εισαγγελική παραγγελία. Μέχρι και χθες το κράτος δεν είχε ούτε τηλεφωνικά νούμερα των πολιτών. Επίσης μέχρι και σήμερα κυριαρχεί το χειρόγραφο σύστημα και το γράφω σε χαρτάκια, είναι το επικρατέστερο σύστημα καταγραφής. Πώς και πότε θα εφοδιαστεί το κράτος με μηχανήματα και λογισμικό σε όλα τα σημεία για να μας ελέγχει; Η συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί ένα εξαιρετικά καλά μηχανοργανομενο κράτος. Γιατί δεν το έχουν άλλα κράτη ΗΠΑ, Καναδάς, Ελβετία, … Μήπως γιατί δεν είναι οργανωμένοι πολύ; Δυστυχώς αυτό το άρθρο σας έβαλαν να το γράψετε, πληρωθηκατε με λίγα λόγια όπως κάνουν καθημερινά πλέον σε όλα τα κανάλια σε όλα τα μέσα. Πληρώνουν άσχετους να μιλάνε συνέχεια και να λένε για παρακολουθηση από το κινητό. Κανένας δεν εστιάζει για ποιον λόγω πρέπει να συνδεθεί η κάρτα με τις τράπεζες, ιδιωτικές εταιρίες υπηρεσιών, … Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο ειδικά τεχνολογικά με rfid γιατί δουλεύω με αυτή την τεχνολογία από το 1998.και γνωρίζω πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν.

 11. Άνοιξε κανένα βιβλίο πρώτα να ενημερωθείς και μην παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου. Αυτό σου λέω μόνο

 12. Ο αρθρογράφος είναι μέγιστα συστημικος και καλά κάνει. Μεροκάματο ξεγελοντας. Πλέον γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για απλή παρακολούθηση αλλά για την δυνατότητα “αύριο” να αλλάζουν από απόσταση όποια δεδομένα γουστάρουν ανάλογα με την επιθετικοτητα της στιγμής.

 13. Ανήσυχος ο κυρ Μένιος στην άνω τραχανοπλαγια μην τόν παρακολουθεί κανείς όταν ραντίζει το αμπέλι

 14. Πες τα ρε φίλε! Που έχουν λυσσάξει για τα “προσωπικά τους δεδομένα” λες και θα κάτσει να ασχοληθεί κάποια υπηρεσία με τους πουθενάδες. Που το μόνο τους μυστικό είναι οτι απατούν τις γυναίκες τους. Αντιδρά η προσωποποιημένη ημιμάθεια με τη μια και την άλλη μαλακία που ακούει δεξιά και αριστερά στα καφενεία και δεν αντιδρούν οι μεγαλοκαρχαρίες με τις επιχειρήσεις και τις καταθεσεις, που βγαίνουν έξω και βλέπουν πως λειτουργούν τα πολιτισμένα κράτη.

  Φίλε Ελληνάρα η Βουλγαρία που πας με το ΚΤΕΛ για να ψωνίσεις επειδή σε συμφέρει το συνάλλαγμα σε Λέβα δεν ειναι “καλύτερη”! Ρώτα τα παιδιά σου που τα στέλνεις Αγγλία και Γερμανία για σπουδές, πως λειτουργούν τα σοβαρά κράτη, και βγάλε το σκασμό. Εγω στα 30 μου έχω μέλλον εδω. Εσυ στα 50 σου είσαι μόνο βάρος!

 15. Αν ως μέτρο σύγκρισης ορισμένοι έχουν τα κινητά απλά είναι αμαθείς.και καλά θα κάνουν να μην εμπλέκονται.

 16. Εσύ στα 30 σου απλά δεσμεύεις χώρο και καταναλώνεις οξυγόνο κι αν σκεφτείς την αυτοχειρία πήδα από το επίπεδο της βλακείας σου στο επίπεδο του IQ σου και θα έχεις αποτελέσματα.

 17. Έχω τέτοια ταυτότητα από το 1984 από Ελβετία μέχρι σήμερα δεν είδα κάτι παράξενο. Όλα αυτά που λέτε είναι αρλούμπες μία ταυτότητα είναι και τίποτα άλλο απλά κάποιος ανεγκέφαλος έγραψε κάτι ανόητο και τα πρόβατα ακολουθούν.

 18. RFID θα εχει η κάρτα, το GPS θέλει μπαταρία για να λειτουργήσει.
  Καιρός να γίνουν όλα ψηφιακά, δεν είμαστε στο 1980, αφήστε την χαρτούρα πια, έλεος.

 19. Ψάξτε να δείτε τι είναι το RFID και μετά πείτε ότι θέλετε, βγαίνει η κάθε μικροαστική κοπριά και νομίζει ότι είναι υπεράνω από τους άλλους επειδή εμείς θέλουμε να πιστεύουμε κάτι διαφορετικό. Ακριβώς ίδιο πράγμα με τον κοβιντ, τρέξατε σαν τα πρόβατα στο μαντρί χωρίς να έχετε την παραμικρή υποψία για το κακό, κανεις δεν θέλει το καλό σας. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς κέρδος και αντάλλαγμα. Παντε να πάρετε το μεροκάματο τώρα και ηρεμήστε νεοταξικα σκουπίδια του βάλτου.

 20. Πω πω πω ρε φίλε…….
  Μιλάμε διαβάζοντας το παρών άρθρο, συνειδητοποίης με τρόμο την απύθμενη εγκεφαλική βλακεία που έχει γενικά το ανθρώπινο είδος εν έτει 2023 / 2024.
  Τι και αν ο άνθρωπος πήγε στο διάστημα.
  Τι και αν κατέκτησε τα απέραντα βάθη.
  Τι και αν έκανε τεράστια πρόοδο στην ιατροφαρμακευτική κτλ. κτλ.
  Δεν θα αλλάξει ποτέ η εγκεφαλική αναπηρία του ανθρώπου, που “πάντα” θα μπλέκει θρησκεία με τα πάντα όλα…………….

  Πρέπει να κατέβουν οποιαδήποτε εξωγήινη να μας μελετήσουν, ως! Το είδος με την απόλυτη ηλιθιότητα στο σύμπαν!!!!

 21. OPSM – GR μάλλον μας μελέτησαν και μας αποφεύγουν χαχα. Κατά τα άλλα, τα έγραψες μια χαρά.

 22. Να ξεκινήσουμε από το βασικά. Το NFC είναι RFID και αποτελεί υποκατηγορία. Η βασική διαφορά είναι πως το NFC μπορεί και να διαβάσει και να διαβαστεί. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και τα πάντα εξαρτώνται από την συσκευή ανάγνωσης. Μάλιστα αυτή ήταν η πτυχιακή που. Πώς να κλέψεις NFC chips τραπεζικών καρτών και πως να προστατευτείς. Κάποιος τσοπάνης είπε μια ανοησία και το έκανες σημαία. Η απόσταση από την οποία δουλεύει έχει να κάνει με το μέγεθος του coil που έχει στο εσωτερικό, που σε μια κάρτα δεν είναι τόσο μεγάλο και την ένταση του δέκτη. Εν το μεταξύ Κάιντα διαβατήρια έχουν ακριβώς το ίδιο chip. Το πρόβλημα με τις ταυτότητες δεν είναι το chip, αλλά το ποια εταιρία έχει αναλάβει την υλοποίηση και που θα βρίσκονται τα στοιχεία των πολιτών. Θα είναι στην εταιρία που θα τις φτιάξει; Θα είναι στην Ελλάδα; Κτλ κτλ κτλ.

 23. Ελεος ρε σεις ψεκ , ελεος! Τώρα πήρατε σβαρνα και τα τεχνολογικά σάιτ να ξεφορτωσετε τις αρλούμπες σας?

 24. “…..που θα βρίσκονται τα στοιχεία των πολιτών. Θα είναι στην εταιρία που θα τις φτιάξει; Θα είναι στην Ελλάδα;”
  Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω και να προσθέσω πώς οι περισσότεροι μοιράζονται προσωπικά δεδομένα στα σόσιαλ μίντια (Facebook κλπ) μέχρι και πότε πήγαν στην τουαλέτα και τους πείραξε ποιος έχει τα δεδομένα τους, εδώ γελάω!

 25. OPSM – GR πήγε στο διάστημα από το στούντιο με τις κάμερες χαχα! Πήγε στα απέραντα βάθη ενω ένα 95% είναι άγνωστο! Πρόοδο στην ιατρική και φάρμακα ναι συμφωνώ όσο υπήρχαν άνθρωποι που τηρούσαν τον όρκο τους με ηθική πρώτου γίνει Θεός το χρήμα γιατί πλέον με τα εμβόλια κοβιντ αποδεδειγμένα σας κορόιδεψαν ένα 70+% ηλίθιοι όποτε ναι συμφωνώ να κατέβουν οι εξωγήινοι να δουν τι φταίει στο 70+% της μάζας που αποδέχονται τα πάντα σαν ζόμπι και όχι σαν σκεπτόμενα όντα για να δούμε και εμείς ποιοι τελικά έχουν την εγκεφαλική αναπηρία όπως λες… Χαχαχαχα!!!

 26. @Kos έλα ρε μη ψεκ… Πόσα έμβολα έκανες καμία 100αρια;;;; Και πόσα σε πλήρωσαν για αυτό το σχόλιο;;; Φαντάζομαι τίποτα γιατί τους άχρηστους δεν χρειάζεται καν να τους πληρώσεις… Την πετάτε από μόνοι σας…. Αυτά τα ψεκια και θεωρίες συνομωσίας κόψτε τα γιατί όλα σχεδόν έχουν βγει και με το παραπάνω… Σταματήστε το διχασμό γιατί μόνο κακό κάνετε… Γελάνε με 8 δις και μας κάνουν ότι θέλουν μια κλίκα ανωνύμων ψυχοπαθών τρελών ή δεν ξέρω τι άλλο είναι και εσείς ύπνο… 8 δις δουλεύουν για αυτούς που τυπώνουν όσο χρήμα θέλουν ελέγχουν όλες τις κυβερνήσεις κάνουν πολέμους όποτε θέλουν και ότι άλλο θέλουν απλά ξύνοντας τα παπάρια τους!!! Το πιάσατε ή όχι;;; Αν όχι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα… Εντάξει υπάρχει αποδεδειγμένα στην ιστορία της ανθρωπότητας βέβαια….

 27. Και ενώ καθόμαστε και τρωγόμαστε για τις ταυτότητες, η Ελλάδα καίγεται, η ακρίβεια θερίζει, η βενζίνη έχει φτάσει στο ύψη, και οι ανατιμήσεις(αυξήσεις) στα μάρκετ καλά κρατούν.

 28. John δικό σου είναι το σάιτ; Αν δεν θέλουν τα σχόλιά μου μπορούν να τα διαγράψουν… Απλά και ωραία… Αυτή η ατάκα έχει κουράσει…

 29. Όχι δεν είναι, απλός χρήστης ειμαι και συνήθως δεν σχολιάζω αλλα αυτό που μπλέκεται πολιτική θρησκεία και λοιπά σε τεχνολογικό σάιτ πρεπει να σταματήσει.
  Λογικα στο σβήσανε γιατι έβαλες λίνκ, εγώ το κλίκαρα, είδα πως είναι βιντεάκι απο την βουλή και το έκλεισα αμέσως, δεν ασχολούμε με τα πολιτικά και δεν εχω γνώμη.

 30. John Δεν ασχολείσαι με αυτούς που αποφασίζουν το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας οκ… Τι να πω… Καλή συνέχεια…

 31. @ΚώσταςD. Έλα ρε τσάκαλε, με τσακωσες . Με πήρε προσωπικά τηλέφωνο ο Σόρος ( άντε το παραδέχομαι με πήρε και ο Bill Gates) και μου έταξε χαρτζηλικακι , αν υποστηρίξω τη Ντπ σε σχόλιο του KostasD που ξύπνησε από το matrix. Δε μου λες μεγάλε , είσαι και στο σώμα θεματοφυλακής Α120Σ ? Θέλει να μάθει ο Τζορτζ .

 32. Ζώα δίποδα είμαστε και τίποτα παραπάνω, μας αξίζει ότι έχουμε πάθει, ότι παθαίνουμε και όσα θα πάθουμε. Κάποτε η Ελλάδα γέννησε μεγάλους φιλόσοφους πλέον γεννάει μεγάλους κουτούς και υποταγμένους σε όσα τους διατάζουν να κάνουν. Θα κλείσω με τα λόγια του μεγάλου δάσκαλου Θανάση Βέγγου “Η Ελλάδα έκανε τον κύκλο της” οποτε τελειώσαμε και αυτό μας αξίζει.

 33. Δεν βάζουν και λίγο τσίπουρο με το τσιπς οι αθλητές τις δύσκολες να χαλαρώνουμε αμάν πια…αντί να δουν τα θετικά οι ελληναραδες παντογνώστες ακούς το παπαδαριο που φταίει για πολλά ..

 34. …πότε θα βγάλουν το τσιπ για το σώμα ρε παιδιά σας…!!!….πολύ το αργούν….!!
  Βαρέθηκα να κουβαλάω τσαντάκι όπου πάω….!!!

 35. …πότε θα βγάλουν το τσιπ για το σώμα ρε παιδιά…!!!….πολύ το αργούν….!!
  Βαρέθηκα να κουβαλάω τσαντάκι όπου πάω….!!!

 36. Πιστεύω στην ελεύθερη βούληση αυτό που έκανε ο κουλης με τα εμβόλια κανείς δεν αντεδρασε από τα άλλα κόμματα,αυτο θέλει να κάνει με τις ταυτότητες ή σιωνιστικη βουλή των 300
  Αντικατάσταση αν χρειαστεί και ένοπλη όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία

 37. Η ασφάλεια μας….. παπαριές καμαρωτές. Μπουκαρει ο κάθε λάθρο βιάζει σκοτώνει κλέβει απειλεί….. μίζες,πολιτική αλητεία,κομπίνες δικαιοσύνη αλά καρτ κλπ κλπ κλπ Η κάρτα είναι βολική και ναι όντως έχουμε τα γαμωκινητα για ρουφιάνους……. αλλού είναι τα κόλπα…. Τέλος πάντων αγάπες οποίος θέλει την αφήνει σπίτι …. εγώ θα την έχω όπως και τώρα στο μομπιλέ.Το θέμα θα δημιουργηθεί αν ποτέ έρθει το real chip στο δέρμα…… εκεί θα χρειαστεί όντως νταϊλικουί αμερικέν απ’ολους μας Για την ώρα την σκαπουλάρουμε εύκολα…….η ταυτότητα να μένει σπίτι για όποιον έχει αμφιβολίες

 38. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ τα σχόλια είναι τραγικά… ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ξυπνήστε λίγο και μην κάνετε σαν αρχαιγωνοι… Ο κόσμος εξελίσσεται και εσείς ακόμα πίσω, γι αυτό δεν πάμε μπροστά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.