Οι eSIMs αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση που σου επιτρέπει να ξεπεράσεις την ανάγκη χρήσης μιας φυσικής SIM κάρτας. Ο όριος iSIM χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη λειτουργία της ενσωματωμένης στο chip SIM στο εσωτερικό του Snapdragon 8 Gen 2.

isims

Σε αντίθεση με τις eSIMs, οι iSIMs βρίσκονται στο εσωτερικό του κυρίως επεξεργαστή του smartphone και καταλαμβάνει σημαντικά λιγότερο χώρο σε σύγκριση με ένα φυσικό SIM slot ακόμη και τις eSIMs.

Σύμφωνα με την Qualcomm, το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερα κόστη για τους κατασκευαστές αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας μικρότερων και πιο compact συσκευών. Επιπλέον, οι iSIMs καταναλώνουν μικρότερη ενέργεια σε σχέση με τις eSIMs σύμφωνα με την Thales, την εταιρεία η οποία δημιούργησε την τεχνολογία από κοινού με την Qualcomm.

Η Qualcomm δεν έχει επιβεβαιώσει αν οι τρέχουσες στην αγορά συσκευές με Snapdragon 8 Gen 2 όπως τα Galaxy S23 υποστηρίζουν ήδη την iSIM και θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν. Ωστόσο, από την μεριά της η Thales αναφέρει ότι οι iSIMs θα είναι διαθέσιμες πρώτα σε high end smartphones και στη συνέχεια σε entry-level και μεσαίου κόστους συσκευές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.