Ορισμένα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στα πλαίσια της μήνυσης που υπέβαλλε η πολιτεία της Αριζόνας απέναντι στην Google, δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα στελέχη της εταιρείας γνώριζαν ότι έκαναν τη ζωή των smartphone χρηστών δύσκολη, όσον αφορά την διατήρηση των δεδομένων τοποθεσίας.

Google

Τα έγγραφα υποστηρίζουν, ότι η Google συνέλλεξε δεδομένα τοποθεσίας, ακόμη και όταν οι χρήστες απενεργοποίησαν το location sharing και έκαναν δύσκολη την εύρεση των ρυθμίσεων για τους χρήστες. Η ιστοσελίδα Insider αναφέρει ότι τα έγγραφα δείχνουν πως η Google πίεσε τους κατασκευαστές συσκευών ώστε να διατηρήσουν κρυφές τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνας υπέβαλλε μήνυση εναντίον της Google τον προηγούμενο μήνα, τονίζοντας ότι η εταιρεία παράνομα παρακολουθούσε την τοποθεσία των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ακόμη και αν οι χρήστες είχαν απενεργοποιήσει τα location tracking features. Η μήνυση τόνιζε ότι η Google διατήρησε το location tracking να τρέχει στο background, και μόνο απενεργοποίησε την πρακτική όταν οι χρήστες απενεργοποίησαν το tracking σε επίπεδο συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.