Στη δημοσιότητα δίνεται σήμερα η Google Camera 7.0 η οποία διέρρευσε από το Google pixel 4. Χάρη σε ένα κατάστημα από το Βιετνάμ, έχουμε δει τα πάντα όσον αφορά το επερχόμενο Pixel 4 smartphone. Ο Youtuber του καναλιού Relab που προέβη στο συγκριτικό μεταξύ Note 10+ – Pixel 4XL μοιράστηκε το νέο camera APK με έναν tipster του XDA Developers. Το site από την μεριά του επιβεβαιώνει, ότι το apk είναι όντως αληθινό και λειτουργεί άψογα, καθώς εγκαταστάθηκε πάνω από την Google Camera 6.3 που ήταν εγκατεστημένη στο Pixel 2XL του XDA Developers.

Οι πρώτες παρατηρήσεις που κάνει το XDA Developers για το νέο UI:

  • Τα διάφορα camera modes βρίσκονται πλέον κάτω από τα camera switch, shutter και gallery buttons. Το πλήκτρο της εναλλαγής καμερών βρίσκεται μέσα σε κύκλο για να ταιριάζει με το σχήμα των άλλων δυο πλήκτρων. Ολόκληρο το κάτω μέρος του interface της κάμερας, εκτός από την περιοχή του gesture navigation και την μικρή περιοχή από πάνω γίνεται float πάνω από το viewfinder (όταν λαμβάνεις φωτογραφίες 16:9), κάτι που σου δίνει περισσότερο χώρο να δεις τι τραβάς. Οι γωνίες του viefinder είναι επίσης στρογγυλεμένες για να ταιριάζουν με τις στρογγυλεμένες γωνίες της οθόνης. Το 16:9 αποκαλείται Full View και είναι η default επιλογή, αλλά μπορείς να πραγματοποιήσεις την αλλαγή σε 4:3.  Όπως και στην έκδοση 6.3 και πριν από αυτές, μπορείς με swipe δεξιά ή αριστερά στο viewfinder να πραγματοποιήσεις την εναλλαγή μεταξύ των διάφορων modes της κάμερας
  • Η μπάρα της κορυφής, που προηγουμένως περιείχε επιλογές όπως Timer, Motion Photos και flash έχει αντικατασταθεί με ένα κουτί που γίνεται pop up στο μέσο του viewfinder. Το box είναι κρυμμένο εκ προεπιλογής μέχρι να πατήσεις είτε το dropdown βελάκι, είτε κάνοντας swipe down σε οποιοδήποτε μέρος του viewfinder. Οι επιλογές που εμφανίζονται εντός αυτού του box εξαρτώνται από ποιο camera mode χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα οι επιλογές του portrait mode είναι face retouching και selfie illumination, ενώ το panorama mode περιλαμβάνει μια επιλογή για toggle καταγραφής ήχου.
  • Στο Night Sight έχει προστεθεί μια νέα επιλογή Infinity Focus, η οποία βοηθά στην astrophotography στο Google Pixel 4. Προηγουμένως, υπήρχαν τρία επίπεδα Night Sight Focus, Autofocus, Near και Far.
  • Οι sliders για το zoom και το exposure έχουν βελτιωθεί για να είναι πιο smooth κατά τη χρήση. Ο zoom slider πλέον δείχνει τα επίπεδα του zoom ενώ ο exposure slider δεν σου λέει πλέον τα επίπεδα.
  • Η παρατεταμένη πίεση του shutter button στο Camera Mode ξεκινά την καταγραφή video για όσο διάστημα κρατάς πατημένο το shutter button. Τα βίντεο τα οποία καταγράφεις αποθηκεύονται σε ανάλυση 720p. Αντικαθιστά τη λειτουργία Smart Burst.
  • Επιπροσθέτως, έχουν προστεθεί suggestions στο Time Lapse mode για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφασίσουν ποια ταχύτητα θα χρησιμοποιήσουν.
  • Το Photobooth στο Pixel 3 δεν αποτελεί πλέον από μόνο του mode. Αντίθετα, θα πρέπει να πραγματοποιήσεις την μετάβαση στη selfie κάμερα και στη συνέχεια να επιλέξεις το νέο auto timer option.

Στη συνέχεια υπάρχουν τα screenshots που δείχνουν τα General και Advanced Settings της Google Camera 7.

  • Όπως επισημαίνει το XDA Developers υπάρχει ένα νέο Camera coaching feature το οποίο σου δίνει tips για το πως να λάβεις καλύτερες φωτογραφίες βάσει της σκηνής. Η απενεργοποίηση της συγκεκριμένης επιλογής απενεργοποιεί τις προτάσεις τύπου Δοκιμάστε το Night sight όταν επικρατούν εξαιρετικά χαμηλές συνθήκες φωτισμού ή Δοκιμάστε το Portrait Mode όταν ένα πρόσωπο ανιχνεύεται στο viewfinder.
  • Οι επιλογές ανάλυσης της κάμερας περιορίζονται μόνο σε Full resolution και Medium resolution. Η επιλογή medium resolution δημιουργεί φωτογραφίες 16:9 4.1MP στο Pixel 3XL. Κάτι τέτοιο είναι απογοητευτικό και ας ελπίσουμε να μην βρίσκεται στο τελικό app.
  • Στην ενότητα Advanced Settings θα βρείτε μια νέα επιλογή “save selfie as previewed”.

Κατέβασέ την μέσω του APK Mirror από εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.