Το Facebook ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες σε ένα blog post ότι η εταιρεία ετοιμάζει τη διάθεση ενός νέου χαρακτηριστικού στο Facebook Messenger που θα σου παρουσιάζει ειδοποιήσεις όταν κάποιος ύποπτος χρήστης επικοινωνεί μαζί σου. Απώτερος στόχος είναι να ανιχνεύσει αυτούς που προσπαθούν να σε εξαπατήσουν πριν το κάνουν. Ειδικότερα, χρήστες κάτω των 18 θα δουν μια ειδοποίηση όταν λάβουν ένα μήνυμα από κάποιον ενήλικο που δεν γνωρίζουν. Παρόμοιες τακτικές θα εφαρμόζονται και σε χρήστες όταν κάποιος επικοινωνεί μαζί τους και δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών τους. 

Το κοινωνικό δίκτυο, χρησιμοποιεί προηγμένους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης για να ανιχνεύσει πιθανές απάτες. Όταν κάποιος προσπαθεί να παραστήσει τον φίλο σου για παράδειγμα, το σύστημα θα εντοπίσει τις ομοιότητες στο όνομα και θα σου εμφανίσει ένα μήνυμα ότι το εν λόγω chat είναι με κάποιον το όνομα του οποίου μοιάζει με κάποιο από την λίστα των φίλων σου. Από εκεί θα μπορείς εύκολα να μπλοκάρεις το εν λόγω άτομο.

Τα νέα χαρακτηριστικά του Messenger έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν τους χρήστες να μείνουν ενημερωμένοι και προσεκτικοί όταν μιλάνε με αγνώστους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.